Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Achtste finales TOTO KNVB Beker beloven veel spektakel

KNVB Media
KNVB Media
18 januari 2021, 16:15

Nicolas Tagliafico ontsnapt aan Gyrano Kerk in de zeer spectaculaire ontmoeting uit de vorige bekerronde tussen Ajax en FC Utrecht (5-4). - Foto: Soccrates Images

De strijd om de felbegeerde tickets voor de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker barst deze week los. AZ-Ajax is op papier het duel om het meest naar uit te kijken, maar ook de andere wedstrijden kunnen veel spektakel opleveren. De complete traditionele ‘top drie’ komt in actie en een aantal clubs uit de Keuken Kampioen Divisie loert op een stunt van jewelste.

De meeste ogen zijn gericht op AZ-Ajax op woensdag (aftrap 21.00 uur). Beide clubs werken deze weken meerdere topduels af en de vraag is in hoeverre deze strijd nog in de benen van de spelers zit. De Amsterdammers zullen sowieso niet gerust zijn op het bezoek aan Alkmaar. De club staat weliswaar bovenaan in de Eredivisie, maar heeft het traditioneel lastig tegen AZ. Dat de ploeg van Pascal Jansen vorige week in de competitie PSV in eigen huis versloeg, zal meespelen in de hoofden van de Ajacieden.

PSV heeft van de topclubs op papier het gemakkelijkste programma, maar kan op bezoek bij FC Volendam dinsdag niet achterover leunen. Wim Jonk beschikt over een talentvolle ploeg die regelmatig zijn uitschieters heeft in de Keuken Kampioen Divisie. Zo wonnen de Volendammers eerder deze maand met 0-1 op bezoek bij koploper SC Cambuur. De aftrap in Volendam is om 21.00 uur.

De meest bijzondere goal tot dusver uit het bekerseizoen 2020/'21. De actie waarmee keeper Ruud Koopmans ADO Den Haag in de eerste ronde tegen Sparta Rotterdam naar de verlenging kopte. — Foto: Soccrates Images

Vertrouwen

Feyenoord treft woensdag (18.45 uur) in eigen huis Heracles Almelo. Ook de Rotterdammers moeten aan de bak, want vorige maand kwam de ploeg in de Eredivisie in eigen huis niet verder dan 0-0 tegen de mannen van Frank Wormuth. Vitesse treft op dinsdag (18.45 uur) ADO Den Haag in eigen huis. Op basis van de stand in de Eredivisie moet de verrassende nummer twee eenvoudig kunnen winnen van de nummer zeventien. Mogelijk heeft het goede verweer van de ploeg van Ruud Brood zaterdag tegen AZ (2-1 verlies) wat Haags vertrouwen gegeven. Ook door de komst van onder andere de routiniers Gianni Zuiverloon en Daryl Janmaat gelooft de trouwe achterban weer voorzichtig in handhaving in de Eredivisie. Een Haags bekersprookje zou een welkome afleiding betekenen van de degradatiestress.

Ook FC Emmen kan wel een positief bekerresultaat gebruiken. De ploeg staat stijf onderaan in de Eredivisie en heeft dit seizoen nog altijd niet gewonnen in de competitie. Met sc Heerenveen treft de ploeg een tegenstander die eveneens niet overloopt van het zelfvertrouwen. De laatste competitiezege van de Friezen dateert alweer van 1 november 2020. Toen won SC Heerenveen met 1-4 op bezoek bij Sparta Rotterdam. De aftrap woensdag in Emmen is om 16.30 uur.

N.E.C. en Go Ahead Eagles kunnen donderdag laten zien klaar te zijn voor de Eredivisie. Beide clubs draaien bovenin mee in de Keuken Kampioen Divisie en treffen nu een ploeg die uitkomt op het hoogste niveau. De Nijmegenaren nemen het woensdag om 18.45 uur op tegen Fortuna Sittard. Go Ahead Eagles speelt vanaf 21.00 uur tegen VVV-Venlo in De Koel. De Limburgers hebben met Georgios Giakoumakis de topscorer van de Eredivisie in huis. Dat de Griek ook het net weet te vinden in de Keuken Kampioen Divisie bewees hij al in de eerste ronde met twee treffers tegen FC Den Bosch (4-2 winst).

Vitesse, hier met Riechedly Bazoer en Jacob Rasmussen, is de ploeg in vorm. De Arnhemmers klopten in de tweede ronde Willem II en nemen het nu in eigen huis op tegen ADO Den Haag. — Foto: Soccrates Images

Seizoen kleur geven

Omdat MVV en Excelsior elkaar dinsdag vanaf 16.30 uur in Maastricht ontmoeten, gaat er sowieso één club uit de Keuken Kampioen Divisie door naar de kwartfinales. Beide clubs presteren dit jaar mager. De Limburgers staan zeventiende op de ranglijst, de Kralingers twee plekken hoger. De winnaar van dit duel kan zijn seizoen in één klap weer kleur geven.

Programma achtste finales Programma achtste finales Klik hier voor het speelschema.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen