Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Topklasser Ter Leede in kwartfinales KNVB Beker Vrouwen

KNVB Media
KNVB Media
2 februari 2020, 16:00

De finale van de KNVB Beker Vrouwen wordt zondag 31 mei gespeeld. - Foto: KNVB Media

Ter Leede heeft zich als enige amateurclub geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB Beker Vrouwen. De topklasser uit Sassenheim rekende zaterdag met 4-1 af met Excelsior Barendrecht. De overige zeven duels werden alle gewonnen door ploegen uit de Eredivisie die in deze ronde van het bekertoernooi waren ingestroomd.

Renate Jansen scoorde niet, maar plaatste zich wel met FC Twente voor de kwartfinales.

FC Twente had geen enkel probleem met hoofdklasser Nooit Gedacht en haalde dubbele cijfers: 0-12. In het Brabantse Geffen was Davinia Vanmechelen vier keer trefzeker, terwijl Fenna Kalma drie goals voor haar rekening nam. De laatste scoorde haar eerste doelpunt al toen er pas 35 seconden op de klok stonden. De overige treffers kwamen op naam van Naomi Hilhorst (2), Lynn Wilms (2) en Cheyenne van den Goorbergh. FC Twente won twee keer de KNVB Beker, in 2008 en 2015.

PSV wint Eindhovense stadsderby

Ruim 40 kilometer zuidelijker werd de stadsderby van Eindhoven beslist in het voordeel van PSV. De eredivisionist kwam al snel op een 0-3 voorsprong door Katja Snoeijs (2) en Kayleigh van Dooren, maar mist voor rust een tegentreffer van Nathalie van de Heuvel incasseren. Na rust breidde PSV de marge verder uit via opnieuw Van Dooren. Ook Joëlle Smits en Jeslynn Kuijpers scoorden voor de drievoudig bekerfinalist.

Vrijdagavond verzekerde Ajax zich al van een plek bij de laatste acht. De bekerwinnaar van de afgelopen drie jaar was in Zwolle de meerdere van Be Quick'28: 1-3. Die stand was al bij rust bereikt. Lina Salmi, Desiree van Lunteren en Ellen Jansen scoorden namens de bezoekers, Anouk Bourgonje deed iets terug voor de thuisspelende topklasser.

Moedig verweer DTS Ede

Eersteklasser FC Berghuizen hield het zondag twintig minuten vol, maar moest het daarna duidelijk afleggen tegen ADO Den Haag dat drie niveaus hoger speelt. Goals van Jaimy Ravensbergen (3), Maartje Looijen (2), Janette van Belen (2), Marisa Olislagers en Nadine Noordam tilden de eindstand in Oldenzaal naar 0-9.

In de overige duels had sc Heerenveen geen kind aan hoofdklasser Oranje Nassau. In Groningen werd het 0-8. Ook PEC Zwolle had een eenvoudige middag in Barendrecht waar het met een 0-7 zege huiswaarts keerde. DTS Ede weerde zich kranig tegen vv Alkmaar, maar de topklasser dolf toch het onderspit: 2-3. 

Uitslagen achtste finales KNVB Beker Vrouwen

WedstrijdUitslag
Be Quick'28 - Ajax1-3
Ter Leede - Excelsior Barendrecht4-1
FC Eindhoven - PSV1-6
Oranje Nassau - sc Heerenveen0-8
DTS Ede - vv Alkmaar2-3
Nooit Gedacht - FC Twente0-12
Barendrecht - PEC Zwolle0-7
FC Berghuizen - ADO Den Haag0-9

Loting kwartfinales Loting kwartfinales Wie speelt tegen wie in de kwartfinales? Bekijk de volledige loting.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen