Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

sc Heerenveen stunt tegen PSV in de TOTO KNVB Beker vrouwen

KNVB Media
KNVB Media
19 februari 2024, 12:30

Lachende gezichten op Sportpark Skoatterwâld; sc Heerenveen is door naar de kwartfinale van het TOTO KNVB Bekertoernooi. - Foto: KNVB Media

sc Heerenveen heeft voor een grote verrassing gezorgd door PSV uit het TOTO KNVB Beker vrouwen te knikkeren. De nummer laatst van de Azerion Vrouwen Eredivisie versloeg de nummer drie met 2-1 en plaatste zich voor de kwartfinale. Ook FC Twente en Ajax schaarden zich bij de laatste acht na ruime zeges op respectievelijk AZ (0-4) en FC Eindhoven (0-9).

PSV reisde als favoriet naar Sportpark Skoatterwâld. De ploeg van coach Roeland ten Berge is na een uitstekende serie opgeklommen naar de derde plaats in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Sc Heerenveen staat daarin laatste, maar ontpopt zich steeds meer tot een stugge ploeg die lastig is te verslaan.

Daverende verrassing

Dat ondervond PSV, dat in Friesland veel aan de bal was, maar sc Heerenveen in de 35ste minuut op voorsprong zag komen door een goal van clubtopscorer Janneke Ennema na een mooie assist van Jet van Beijeren. PSV kwam in de tweede helft via Chimera Ripa op gelijke hoogte en leek de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Maar het was speler van de wedstrijd Jet van Beijeren die vier minuten voor tijd voor een daverende verrassing zorgde en sc Heerenveen naar de kwartfinale schoot; 2-1.

 

Eredivisie versus Eredivisie

Naast sc Heerenveen - PSV stonden er in de achtste finales nog drie onderonsjes van ploegen uit de Azerion Vrouwen Eredivisie op het programma. Bekerhouder FC Twente had geen moeite met AZ (0-4). Fortuna Sittard won knap met 1-2 bij PEC Zwolle. En Feyenoord verraste het in goede vorm verkerende ADO Den Haag door na een spannend duel in het Bingoal Stadion de strafschoppen beter te nemen.

Twee ijzers

Ajax heeft nog altijd twee ijzers in het vuur om de TOTO KNVB Beker te winnen. Ajax één schoot de bekerdroom van de amateurs van FC Eindhoven met negen doelpunten aan flarden. De beloften van Jong Ajax zorgden ook voor een stunt door eredivisionist Telstar overtuigend te verslaan op Sportpark de Toekomst; 3-0.

Doelpuntenfestijn

Excelsior en het tweede elftal van topamateurclub SV Saestum vermaakten het publiek met een doelpuntenfestijn. Excelsior won uiteindelijk met 4-7. FC Utrecht schaarde zich met een duidelijk 0-6 zege op RKSV Nuenen bij de laatste acht van het TOTO KNVB Bekertoernooi.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen