Romée Leuchter bezorgt Ajax vrouwen de winst

18 april 2022, 16:30

Feest bij de Ajax vrouwen na de winst van de TOTO KNVB Beker. - Foto: KNVB Media

De Ajax vrouwen hebben maandag beslag gelegd op de TOTO KNVB Beker. De ploeg van Danny Schenkel won in Nijmegen met 1-2 van PSV. Een kwartier voor tijd kopte Romée Leuchter de winnende tegen de touwen.

De treffer was pikant, omdat de aanvaller vorig jaar nog onder contract stond bij PSV. Met de Eindhovenaren won ze toen ook de TOTO KNVB Beker.

Ajax op voorsprong

Ajax was in de eerste helft op voorsprong gekomen dankzij een schot van Nadine Noordam, op aangeven van Leuchter. Na rust drukten de Amsterdammers door en hing een tweede goal in de lucht. Deze kwam er ook bijna, maar Chasity Grant schoot op de lat.

Romée Leuchter kopt Ajax naar 2-1.

PSV kwam na een mooie aanval echter weer op gelijke hoogte. Amalie Thestrup was de doelpuntenmaker. Lang kon de ploeg niet van de gelijke stand genieten, want vrijwel direct daarna kopte Leuchter raak na een goede voorzet van Victoria Pelova. De overwinning van Ajax kwam vervolgens niet meer in gevaar.

Vijfde TOTO KNVB Beker voor Ajax

Het was voor de vijfde maal dat Ajax de TOTO KNVB Beker voor vrouwen won. De laatste keer was in 2019.