Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

PSV pakt TOTO KNVB Beker Vrouwen

KNVB Media
KNVB Media
6 juni 2021, 23:15

PSV viert de bekerwinst - Foto: KNVB Media

PSV heeft voor het eerst in de historie de TOTO KNVB Bekerfinale gewonnen. In Almere versloeg het ADO Den Haag met 1-0.

Hoe belangrijk de aanwezigheid van supporters bij een wedstrijd is, was zaterdag in het Yanmar Stadion in Almere weer eens zichtbaar. Ondanks dat er slechts 800 toeschouwers toegelaten werden (400 elk voor beide finalisten), was de sfeer in het stadion een bekerfinale waardig. De fans zorgden voor een fantastische ambiance en kregen - als dank - een heerlijke, in hoog tempo gespeelde wedstrijd te zien. ADO Den Haag had al drie KNVB bekers in de prijzenkast staan en ging op jacht naar nummer vier. PSV wist nog niet eerder een bekerfinale te winnen en wilde het seizoen afsluiten met - behalve deelname aan de Champions League - een prijs. 

Smits kopt binnen

ADO Den Haag bestormde vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Shona Shukrula het doel van Sari van Veenendaal, maar wist geen bres te slaan in de Eindhovense verdediging. Zelfs een strafschop, gegeven wegens hands van Janou Levels, bleek niet aan ADO besteed: aanvoerder Gwyneth Hendriks zag  haar inzet gepareerd worden door de keepster van de OranjeLeeuwinnen. Toen na zo'n half uur de Haagse storm een beetje ging liggen, liet PSV-spits Joëlle Smits zien hoe het wel moet. Ze stuurde Naomi Pattiwael diep, sprintte zelf rechtdoor en kopte vervolgens Pattiwaels strakke voorzet bij de tweede paal op knappe wijze binnen. 

De topscorer van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen was ook in de KNVB bekerfinale trefzeker.

Ook in de tweede helft begon ADO offensief en creërde het enkele kansen, maar Van Veendaal was niet te passeren. Halverwege de tweede helft leek de beslissing aanstaande. Pattiwael en Smits stevenden weer samen op het doel van Barbara Lorsheyd af. Smits liet de oplegde kans echter liggen en tikte de bal naast. ADO leefde nog, maar kwam - ondanks het Haags kwartiertje - niet meer langszij. Met de 1-0 overwinning pakten de vrouwen van PSV de eerste prijs in de historie van de vrouwentak, een prestatie die flink gevierd werd met de meegereisde supporters.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen