PSV en FC Twente plaatsen zich voor de finale van de TOTO KNVB Beker

Mathieu Hilgersom
17 april 2023, 10:00

PSV speelt op 18 mei de finale van de TOTO KNVB Beker tegen FC Twente - Foto: KNVB Media

De vrouwen van PSV en FC Twente spelen op donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag) de finale van de TOTO KNVB Beker. De ploegen plaatsen zich dit weekend door overwinningen in de halve eindstrijd op respectievelijk ADO Den Haag en Jong PSV.

PSV was zaterdag de eerste die een ticket veroverde. Door een 1-4 zege in Den Haag voorkwam de ploeg van trainer Rick de Rooij dat ADO Den Haag in eigen stadion om de hoofdprijs mag spelen.

Ruime overwinning

Laura Strik en Zera Hulswit schoten de gasten voor rust op een 0-2 voorsprong. ADO Den Haag zette wel aan, kreeg ook een aantal goede kansen, maar wist deze niet te verzilveren. Toen Inessa Kaagman voor de 0-3 zorgde, leek de wedstrijd gespeeld.

Gina Viehoff kopte vanuit een corner echter raak en gaf ADO Den Haag daarmee nieuwe hoop. Dichter bij kwam de ploeg van Sjaak Polak niet. Fleur Stoit maakte met de 1-4 in blessuretijd aan alle onzekerheid een einde.

Het betekende de derde bekerfinale op rij voor PSV. Vorig jaar verloren de Eindhovenaren van Ajax, een jaar eerder was de ploeg te sterk voor ADO Den Haag.

Kim Everaerts maakte de openingstreffer voor FC Twente.

Geen PSV-onderonsje

De beloften van PSV bereikten een dag later de finale niet. In eigen huis was landskampioen FC Twente met 0-2 te sterk. De eindstand stond al bij rust op het scorebord dankzij goals uit hoekschoppen van Kim Everaerts en Marit Auée.

In de tweede helft was FC Twente de betere ploeg, maar lukte het niet om dit overwicht in een grotere marge om te zetten. Jong PSV kon daardoor de schade beperkt houden.

FC Twente won de beker voor het laatst in 2015. Toen was de ploeg met 3-2 te sterk voor Ajax.

Finale

De finale van de TOTO KNVB Beker vindt plaats op donderdag 18 mei in het stadion van ADO Den Haag. De aftrap is om 16.00 uur. De loting wees eerder al uit dat FC Twente, als winnaar van de tweede halve finale, op papier de thuisploeg is. Hierdoor speelt de club uit Enschede in het thuisshirt.

De kaartverkoop begint op donderdag 20 april. Tickets voor de TOTO KNVB Bekerfinale Vrouwen zijn te koop vanaf 10 euro. Ga je met een groep (vanaf tien personen) naar de finale? Dan ontvang je 15 procent korting op de ticketprijs. Tickets zijn te koop via de officiële KNVB Ticketshop.

KNVB Ticketshop KNVB Ticketshop Klik hier.