FC Twente wint TOTO KNVB Beker

19 mei 2023, 9:45

FC Twente heeft voor de derde keer in de historie de TOTO KNVB Beker Vrouwen gewonnen. - Foto: KNVB Media

FC Twente heeft met een overtuigende 4-0-overwinning op PSV de TOTO KNVB Beker Vrouwen veroverd. Vorig seizoen ging die eer nog naar Ajax.

FC Twente kwam kort voor rust op voorsprong na een harde volley van aanvoerder Renate Jansen. In de tweede helft was PSV nog dicht bij de gelijkmaker, maar Chimera Ripa zag haar schot op de buitenkant van de paal eindigen.

De misser was extra zuur voor de Eindhovenaren, want enkele minuten later verdubbelde Kim Everaerts aan de andere kant de voorsprong. PSV gaf echter niet op en kreeg een aantal kansen op de aansluitingstreffer via Laura Strik.

FC Twente viert een van de doelpunten met de bank.

FC Twente loopt uit in slotfase

Een doelpunt voor PSV bleef echter uit en in de slotfase van het duel liep FC Twente verder weg. Elena Dhont zorgde voor de 3-0 en in de blessuretijd zette invaller Bente Jansen de 4-0-eindstand op het bord. Het is voor FC Twente de eerste bekerwinst sinds 2015, toen was Twente in de finale te sterk voor Ajax.