ADO Den Haag en PSV naar TOTO KNVB Bekerfinale

18 april 2021, 20:15

ADO Den Haag versloeg verrassend FC Twente met 2-3 - Foto: KNVB Media

De finalisten van de TOTO KNVB Bekerfinale 2021 zijn bekend: ADO Den Haag en PSV gaan zaterdag 5 juni in Almere strijden om ‘de zilveren dennenappel’. In de halve finales won ADO zaterdag uit bij FC Twente met 2-3, terwijl PSV zondag thuis Ajax met 1-0 de baas was.

FC Twente en ADO Den Haag leverden zaterdag een echte bekerkraker af. Hoewel de ploeg van coach Sjaak Polak (die deze week bijtekende) een paar aardige mogelijkheden creëerde, was het FC Twente dat de score opende. Een mooie pass van Fenna Kalma werd in de 21e minuut door Anna-Lena Stolze koel tot doelpunt gepromoveerd. FC Twente-keeper Daphne van Domselaar verrichtte vervolgens enkele goede reddingen. Ze was echter kansloos op de inzet van Jannette van Beelen in de 2e minuut van de blessuretijd, zodat de ploegen met een 1-1 stand gingen rusten.

Goedkope gelijkmaker

Meteen na rust nam FC Twente weer het initiatief en Rieke Dieckmann scoorde op aangeven van Renate Jansen de 2-1. Een black-out van Van Domselaar leverde ADO Den Haag tien minuten later een goedkope gelijkmaker op: Liz Rijsbergen profiteerde van de foute breedtepass van de FC Twente-doelvrouw en schoot de 2-2 binnen. Tien minuten voor tijd besliste Nikki IJzerman met een fraai afstandsschot de wedstrijd in het voordeel van de bezoekers: 2-3.

Leuchter schiet PSV langs Ajax

De andere halve finale ging op zondag tussen PSV en Ajax en leverde minder vuurwerk op dan het duel van zaterdag. De enige treffer viel al na 15 minuten en kwam op naam van Romée Leuchter. De aanvaller van PSV leek een voorzet te willen geven, maar tot ieders verrassing, en met name die van keeper Lize Kop, zeilde de bal bij de tweede paal in het doel. Ajax bleek vervolgens niet bij machte de achterstand te repareren. Omdat PSV naliet de score verder op te voeren, zo mikte Joëlle Smits in de 2e helft net naast, was de treffer van Leuchter voldoende voor een finaleplek.

De TOTO KNVB Bekerfinale seizoen 2020/’21 staat gepland voor zaterdag 5 juni in het Yanmar Stadion in Almere. Aanvang is 20.00 uur.