Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

2016: Coolsingel stroomt vol na bekerwinst Feyenoord

KNVB Media
KNVB Media
14 maart 2018, 18:00
5:14

EIndelijk weer feest voor Feyenoord: Dirk Kuyt toont de zojuist veroverde KNVB Beker - Foto:

In 2016 gaat de KNVB Bekerfinale tussen FC Utrecht en Feyenoord. Het zijn twee ploegen die bekendstaan als Cupfighters, maar wie de statistieken van de voorgaande jaren erbij pakt, ziet een heel ander beeld. Voor Feyenoord is het alweer zes jaar geleden dat ze voor het laatst in de finale stonden. Voor Utrecht was dat nog verder terug; 2004.

Genoeg reden dus voor een uiterst boeiende en spannende confrontatie, en die komt er. In een sfeervol stadion De Kuip neemt Feyenoord direct het initiatief, het leidt tot de 1-0 van Michiel Kramer. De spits kopt kort voor de pauze op aangeven van Dirk Kuyt de bal langs FC Utrecht-doelman Filip Bednarek.

Droge knal

Utrecht moet daardoor komen na de rust en doet dat ook. Het levert de Utrechters de gelijkmaker op. Ramon Leeuwin krijgt de bal voor zijn voeten na een afgeslagen vrije trap en schiet met een droge knal raak in de korte hoek.

Uiteindelijk grijpen de Rotterdammers toch de winst. Eljero Elia vuurt na een knappe individuele actie de bal op de paal, maar ziet tot zijn geluk dat het projectiel via de rug van Bednarek alsnog over de doellijn verdwijnt. De helft van De Kuip ontploft en doet dat twintig minuten later nog een keer als het laatste fluitsignaal heeft geklonken. 

Bomvolle Coolsingel

Een dag later verzamelen zich tienduizenden mensen op de Coolsingel om het bekersucces te vieren. “Geen woorden maar daden”, galmt het over het bomvolle plein wanneer coach Giovanni van Bronckhorst en aanvoerder Dirk Kuyt de beker in de lucht houden. Na acht magere jaren is er eindelijk weer wat te juichen in Rotterdam en het publiek wil het weten.

Statistieken

Feyenoord – FC Utrecht 2-1 (1-0). 42. Kramer 1-0, 51. Leeuwin 1-1, 75. Elia 2-1.

Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Botteghin, Kongolo; El Ahmadi, Kuyt (88. Nelom), Vilhena; Toornstra, Kramer (80. Basaçikoglu) en Elia.

FC Utrecht: Bednarek; Van der Maarel, Leeuwin, Letschert, Kum (86. Joosten); Strieder, Ramselaar, Janssen (86. Ligeon), Ludwig (77. Boymans); Barazite en Haller.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen