Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

2012: PSV maatje te groot voor Heracles Almelo

KNVB Media
KNVB Media
14 maart 2018, 14:00

Het arbitrale trio onder leiding van Pol van Boekel voor aanvang van de KNVB Bekerfinale - Foto: KNVB Media

Met busladingen vol komen ze uit Almelo en omstreken in 2012 naar Rotterdam. Daar neemt hun Heracles het op tegen PSV. Natuurlijk, PSV is de torenhoge favoriet. Maar in het bekertoernooi zijn er wel eens gekkere dingen gebeurd, zo weten ook de getrouwen uit Almelo.

De jaren voor 2012 is de bekerfinale altijd uitgemond in een spannende en onvoorspelbare thriller, maar zover komt het helaas voor de tienduizenden Heracles-supporters niet tijdens deze editie. PSV blijkt duidelijk een maatje te groot en komt na een half uur spelen op 1-0. Zakaria Labyad geeft voor op Ola Toivonen, die de bal op fraaie wijze achter zijn standbeen langs over de doellijn werkt.

Duel gespeeld

Wanneer Dries Mertens tien minuten na de rust op aangeven van Erik Pieters de 2-0 over de graaiende handen van doelman Remco Pasveer heen knikt, is het duel eigenlijk wel gespeeld. Vlak daarna wordt het zelfs 3-0; Jeremain Lens wipt het projectiel opnieuw over de uitstormende Pasveer.

Toch weigert Heracles zich bij de nederlaag neer te leggen. Een fraaie knal van spits Everton blijkt bijna voldoende voor de aansluitingstreffer. Bijna, want met een geweldige reflex ranselt PSV-goalie Przemysław Tyton de bal uit de bovenhoek. Het blijkt het laatste wapenfeit. Gedesillusioneerd keert de zwart-witte brigade weer terug naar Almelo, terwijl PSV de cup voor de negende keer in de lucht mag steken.

Statistieken

PSV – Heracles Almelo 3-0 (1-0). 31. Toivonen 1-0, 56. Mertens 2-0, 63. Lens 3-0.

PSV: Tyton, Hutchinson, Marcelo, Bouma, Pieters, Wijnaldum, Toivonen, Strootman, Lens (80. Matavs), Mertens (86. Depay), Labyad (75. Engelaar).

Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom (71. Gouriye), Duarte (66. Vejinovic), Douglas (66. Bruns), Armenteros, Everton.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen