Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

2011: FC Twente slaat de eerste slag

KNVB Media
KNVB Media
13 maart 2018, 17:00

Keeper Sander Boschker koestert de zojuist veroverde KNVB Beker - Foto: KNVB Media

2011 is het jaar van Ajax en FC Twente. Beide ploegen strijden om de landstitel én staan in de finale van de KNVB Beker. Een week voordat de clubs elkaar in de Amsterdam ArenA ontmoeten voor de beslissende wedstrijd in de Eredivisie staan de ploegen tegenover elkaar in De Kuip.

Het minimale krachtsverschil van dat seizoen blijkt ook in Rotterdam. Het spel golft op en neer, maar het is in eerste instantie Ajax dat het meest effectief is. Demy de Zeeuw schiet Ajax na negentien minuten op 1-0. De middenvelder draait weg bij Theo Janssen en jaagt de bal achter doelman Sander Boschker.

Ebecilio vergroot de marge

In de veertigste minuut is het zelfs 2-0 wanneer de van richting veranderde inzet van Lorenzo Ebecilio in het doel belandt. De Amsterdammers zitten op rozen. Maar wanneer Wout Brama vlak voor rust na een mooie combinatie met Luuk de Jong de bal langs Kenneth Vermeer schuift, is de spanning weer helemaal terug.

Temidden van de rode rook bereidt FC Twente zich voor op de finale.

Na rust gaat FC Twente direct op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg creëert meerdere kansen en krijgt uiteindelijk loon na werken. De vrijgespeelde Janssen is met zijn rake inzet de gevierde man. Na de 2-2 krijgen beide ploegen kansen op de winst. Ebecilio raakt de paal. Voor FC Twente koppen Bryan Ruiz en De Jong maar net naast.

Verlenging

In de verlenging lijkt Ajax de wedstrijd naar zich toe te trekken. Siem de Jong schiet op de lat en vindt even later Boschker in kansrijke positie op zijn weg. Vlak voor het verstrijken van de tweede verlenging is het echter alsnog FC Twente dat de winst binnensleept. Op aangeven van Janssen kopt Marc Janko op magistrale wijze de 3-2 tegen de touwen.

FC Twente viert feest en hoopt dit een week later in Amsterdam voort te zetten met de tweede landstitel op rij. Aan de hand van Siem de Jong zou Ajax echter revanche nemen.

Statistieken

FC Twente – Ajax 3-2 (1-2, n.v).  19. De Zeeuw 0-1, 40. Ebecilio 0-2, 45. Brama 1-2, 56. Janssen 2-2, 117. Janko 3-2.
 
FC Twente: Boschker, Buysse, Douglas, Tiendalli, Wisgerhof (Bengtsson), Landzaat, Chadli (Bajrami), Janssen, Brama, Ruiz, L. de Jong (Janko)
 
Ajax: Vermeer, Van der Wiel (90. Cvitanich), Vertonghen, Boilesen (72. Blind), Alderweireld, Eriksen, De Zeeuw (67. Enoh), Sulejmani, S. de Jong, Anita, Ebecilio.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen