Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

2008: Feyenoord redt het seizoen

KNVB Media
KNVB Media
13 maart 2018, 10:00

Bert van Marwijk is blij met de KNVB Beker - Foto: KNVB Media

Tim de Cler, Giovanni van Bronckhorst, Kevin Hofland, Roy Makaay en Denny Landzaat. In de zomer van 2007 gonst het in heel Rotterdam van hoop en verwachting. Met het terughalen van de vijf ervaren topspelers én succestrainer Bert van Marwijk wil Feyenoord weer een gooi doen naar de eerste landstitel sinds 1999. Het loopt echter anders.

In de eerste seizoenshelft heeft het er nog wel de schijn van dat Feyenoord inderdaad een rol van betekenis kan spelen in de titelstrijd, maar na de winterstop komt de klad erin en eindigen de Rotterdammers op een teleurstellende zesde plaats. Gelukkig voor Van Marwijk en co. is daar nog het KNVB Bekertoernooi, waarin Feyenoord alsnog een prijs kan pakken. Via de amateurs van Deurne, FC Zwolle en NAC Breda bereikt de club de finale.

Tienduizenden uit Limburg

In die finale ontmoet Feyenoord Roda JC, de club die de KNVB Beker nog in 2000 voor zich opeiste. De ploeg van trainer Raymond Atteveld heeft de finale bereikt door achtereenvolgens Excelsior, FC Dordrecht en Heracles Almelo te elimineren en trekt vol verwachting en gesteund door tienduizenden in het geel gestoken Limburgers richting stadion de Kuip.

Aanvoerder Giovanni van Bronckhorst showt de KNVB Beker aan De Kuip.

Lang duurt de Limburgse droom niet. Al na acht minuten zet Denny Landzaat Feyenoord op een 1-0 voorsprong na een prachtige aanval via Tim de Cler en Luigi Bruins. Nog voor de pauze verdubbelt Jonathan de Guzman de score, door na een een-tweetje met Michael Mols een knappe individuele actie te bekronen met een doelpunt. Het blijkt voldoende voor de elfde bekerwinst in de geschiedenis van de Rotterdammers. 

Statistieken

Feyenoord – Roda JC 2-0 (2-0). 8. Landzaat 1-0, 36. De Guzman 2-0.

Feyenoord: Timmer, Lucius, Hofland (46. Greene), Bahia, De Cler, Landzaat, Sahin (72. Fer), Van Bronckhorst, De Guzman, Mols (67. Makaay), Bruins.

Roda JC: Castro, Sonkaya (46. Van Kouwen), De Fauw, Saeijs, Bodor, Tioté (82. Van Tornhout), Meeuwis, Janssen, Hadouir (Cissé), Oper, Lamah.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen