Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

2006: Huntelaar bezorgt Ajax KNVB Beker

KNVB Media
KNVB Media
12 maart 2018, 14:00

Ajax-trainer Danny Blind met de KNVB Beker. - Foto: KNVB Media

Halverwege het seizoen 2005-2006 komt hij over van sc Heerenveen, Klaas-Jan Huntelaar. De scoringsdrift van de aanvaller is ook in Amsterdam niet onopgemerkt gebleven en trainer Danny Blind is dan ook dolgelukkig wanneer Huntelaar eind december een contract tekent bij Ajax.

Ook in de hoofdstad heeft Huntelaar geen podiumangst en rijgt hij de doelpunten aaneen. Uiteindelijk blijft de teller steken op 43 goals in 46 officiële duels. Toch wordt het een teleurstellend seizoen voor Ajax dat, op 24 (!) punten achterstand van PSV, slechts vierde wordt in de competitie. Ook de bekerfinale wordt bijna gemist. Pas in blessuretijd schiet Huntelaar Ajax op gelijke hoogte met Roda, dat daarna de kluts kwijt is en met 4-1 verliest in de verlenging. Ajax ontsnapt.

De dubbel lonkt

Hoe anders is de stemming bij PSV, dat zich voor het tweede jaar op rij en de vijfde keer in zeven seizoenen tot landskampioen kroont. Onder leiding van trainer Guus Hiddink stoomt het bovendien op naar de finale van de beker, nadat het in de halve finale AZ in de blessuretijd weet te verslaan. De dubbel lonkt.

Klaas Jan Huntelaar bezorgde Ajax in blessuretijd de KNVB Beker

In een kolkende ambiance ontstaat vooral na rust een verhit potje, waarbij Tomás Galásek en Michael Lamey het einde niet halen. Beide spelers moeten met twee keer geel voortijdig de kleedkamers opzoeken. Lamey heeft even daarvoor wel voor de gelijkmaker gezorgd en daarmee de openingstreffer van Huntelaar, al vroeg in het duel, weggepoetst.

Huntelaar beslist anders

Terwijl iedereen in stadion De Kuip zich eens goed neerzet voor de verlenging, beslist Huntelaar in blessuretijd anders. Met zijn 43e goal van het seizoen schenkt de miljoenenaankoop Ajax zijn zestiende bekerzege. Voor de positie van trainer Blind maakt het niet veel uit. Drie dagen later wordt de coach om de tegenvallende prestaties ontslagen.

Statistieken

Ajax – PSV 2-1 (0-0). 8. Huntelaar 1-0, 53. Lamey 1-1, 90. Huntelaar 2-1.

PSV: Gomes, Lamey, Addo, Ooijer, Beasley, Ball, Affellay (59. Koné), Simons, Cocu, Farfán, Vennegoor of Hesselink.

Ajax: Stekelenburg, Boakye, Vermaelen, Heitinga, Emanuelson, Galásek, Sneijder, Boukhari, Charisteas (66. Maduro), Huntelaar, Rosenberg (46. Babel).

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen