KNVB Media
KNVB Media
12 maart 2018, 12:00

De PSV-spelers met de KNVB Beker op weg naar hun supporters - Foto: KNVB Media

In 2005 beleeft PSV een topjaar. De ploeg bereikt onder leiding van Guus Hiddink de halve finale van de Champions League, wordt landskampioen en kan het seizoen bekronen met de winst van de Amstel Cup. Willem II, dat in de halve finale had gestunt tegen Ajax, is de tegenstander.

Bijna één helft mogen de Tilburgers hopen op een nieuwe surprise. De ploeg van Robert Maaskant heeft bij vlagen het betere van het spel, maar weet zichzelf niet te belonen. Vooral Jatto Ceesay is twee keer gevaarlijk. Ook hoopt de ploeg op een strafschop wanneer doelman Heurelho Gomes een overtreding lijkt te maken op Martijn Reuser. Scheidsrechter Eric Braamhaar ziet er echter geen penalty in.

Verzet gebroken

Vlak voor rust komt PSV op een 1-0 voorsprong. Wilfred Bouma kopt de vrije trap van de afscheidnemende Mark van Bommel snoeihard binnen. Daarmee is het Tilburgse verzet gebroken. Phillip Cocu schiet snel na de thee de 2-0 tegen de touwen. Ji-Sung Park en Jan Vennegoor of Hesselink vergroten de marge naar vier.

Op de schouders van zijn ploeggenoten toont Van Bommel na afloop geëmotioneerd de tweede prijs van het seizoen aan het meegereisde Eindhovense publiek. Zijn afscheid kan niet mooier. De selectie van het Willem II krijgt nauwelijks de tijd om te treuren. Ondanks het verlies worden de spelers nog dezelfde avond gehuldigd in de stad.

Statistieken

Willem II – PSV 0-4 (0-1).  45. Bouma 0-1, 51. Cocu 0-2, 74. Park 0-3, 90. Vennegoor of Hesselink 0-4.

Willem II: Moens, Wau, Van der Struijk, Van Mosselveld (70. Redan), Van der Haar, Victoria (46. Kreek), Caluwé, Agustien (85. Delanoy), Ceesay, Reuser, Bobson.

PSV: Gomes, Lee, Alex, Lucius, Bouma (85. Ooijer), Vogel, Van Bommel, Cocu (70. Afellay), Park, Vennegoor of Hesselink, Farfan.