Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

2004: FC Utrecht prolongeert de beker

KNVB Media
KNVB Media
12 maart 2018, 10:00

Trainer Foeke Booy en zijn assistent John van Loen met de zojuist veroverde trofee. - Foto: KNVB Media

Op 23 mei 2004 gaan 48.000 toeschouwers er eens goed voor zitten. In stadion De Kuip neemt FC Utrecht het in de KNVB Bekerfinale op tegen FC Twente. Veel schelen de twee ploegen elkaar niet, maar als er dan toch een favoriet te noemen is, lijkt dat op voorhand FC Twente, met de sterke Blaise N’Kufo in de spits. Maar was dat een jaar eerder niet net zo, toen FC Utrecht verrassend Feyenoord in de finale versloeg?

Opmerkelijk genoeg bereikt in het seizoen 2003/'04 geen van de ploegen uit de traditionele top-3  de halve finale van het KNVB Bekertoernooi. Ajax sneuvelt al in de achtste finale door tegen NAC met 1-0 onderuit te gaan, terwijl Feyenoord en PSV allebei het hoofd moeten buigen in de kwartfinale. Wederom NAC (1-0 tegen Ajax) en FC Twente (3-1 na verlenging tegen Feyenoord) blijken te sterk.

Van die twee ploegen gaat FC Twente naar de finale, doordat de Tukkers het hoofd het meest koel houden in de strafschoppenserie die na de 2-2 in de reguliere speeltijd volgt. In die finale ontmoet Twente regerend bekerwinnaar FC Utrecht, dat eveneens via strafschoppen de eindstrijd bereikt, ten koste van Sparta Rotterdam.

Zondagsschot

De finale wordt een zinderende vertoning. Goed is het misschien allemaal niet, maar de spanning vergoedt veel, zo niet alles. De twee teams strijden voor elke grasspriet en gunnen elkaar geen centimeter ruimte. Het duel wordt uiteindelijk – zoals vooraf al door Twente-trainer René Vandereycken voorspeld - beslist door een zondagsschot.

Helaas voor de oefenmeester van FC Twente komt dat zondagsschot niet van een van zijn spelers, maar uit het ‘zwakke’ rechterbeen van Utrecht-vleugelaanvaller Dave van den Bergh, die van een meter of 25 verwoestend uithaalt. Het doelpunt blijkt voldoende voor de Domstedelingen om de beker te prolongeren.

Statistieken

FC Twente – FC Utrecht 0-1 (0-0). 66. Van den Bergh 0-1.

FC Twente: Paauwe, Ouédraogo, Grujic, Pothuizen, Heubach, Polak, Cziommer (71. Christensen), Van der Weerden, Ramzi (81. Jochemsen), N’Kufo, Gachokidze.

FC Utrecht: Ponk, Lamey, Zwaanswijk, Schut (55. Keller), Shew-Atjon, De Jong (70. Zuidam), Tanghe, Broerse, Leitoe (80. Chaiat), Van de Haar, Van den Bergh.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen