Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

2003: FC Utrecht neemt revanche

KNVB Media
KNVB Media
12 maart 2018, 9:00

FC Utrecht viert het winnen van de tweede beker in de clubhistorie - Foto: KNVB Media

De ongelukkig verloren bekerfinale van 2002 ligt bij FC Utrecht nog vers in het geheugen, wanneer het een jaar later weer in de eindstrijd staat. Dit keer is Feyenoord de tegenstander.

Voor Dirk Kuijt is deze wedstrijd extra bijzonder. Hij speelt zijn laatste officiële duel voor FC Utrecht uitgerekend tegen zijn toekomstige club. Bij Feyenoord neemt Paul Bosvelt afscheid. Beide spelers eisen een hoofdrol op in dit duel.
 
FC Utrecht heeft een bijzonder goed team, met onder andere de betrouwbare doelman Harald Wapenaar, bikkelharde verdedigers als Stijn Vreven en Patrick Zwaanswijk, hardwerkende middenvelders Jean-Paul de Jong en Pascal Bosschaart en voorin de tandem Igor Gluscevic en Kuyt. Vooral de teamspirit, gesmeed door trainer Foeke Booy, geeft de doorslag in deze bijzondere bekerfinale.

Prachtige knal

Een prachtige knal van Jean-Paul de Jong helpt FC Utrecht in het zadel. Vijf minuten voor rust neemt hij een afgeslagen corner in één keer op de slof. De bal valt op wonderbaarlijke wijze in het doel: 1-0.

Dirk Kuyt viert de 4-1 met de FC Utrecht-supporters.

Het doelpunt geeft FC Utrecht vleugels. Aan de hand van Gluscevic breiden de Domstedelingen de marge uit tot drie. Bij de 2-0 zet Stefaan Tanghe de spits alleen voor doelman Patrick Lodewijks. De 3-0 valt na een mooie aanval via Vreven en Bosschaart. De laatste biedt Gluscevic een niet te missen kans.

Rode kaart Bosvelt

De spanning keert even terug op het moment dat Bonaventure Kalou van afstand de 3-1 op het scorebord zet. Wanneer Alje Schut Mariano Bombarda naar de grond trekt, wil heel Rotterdam een strafschop. Scheidsrechter Ruud Bossen wil hier echter niets van weten. Hij stuurt zelfs de afscheid nemende Bosvelt na protesteren met rood naar de kant.

Vanaf dat moment kan de ploeg van Booy de Amstel Cup niet meer ontgaan. Kuijt maakt het feest compleet door na een fraaie solo hard binnen te schieten: 4-1. Het feest bij de Utrechters barst los. Niemand denkt meer aan die verloren finale van een jaar eerder.

Statistieken

FC Utrecht – Feyenoord 4-1 (1-0).  39. De Jong 1-0, 49. Gluscevic 2-0, 57. Gluscevic 3-0, 72. Kalou 3-1, 81. Kuyt 4-1.
 
FC Utrecht: Wapenaar, Vreven, Zwaanswijk, Schut, Shew-Atjon, De Jong (71. Zuidam), Tanghe, Bosschaart, Van den Bergh (84. Chaiat), Kuijt, Gluscevic (74. Jochemsen)
 
Feyenoord: Lodewijks, Song, Loovens, De Nooijer (62. Bombarda), Paauwe, Bosvelt, Emerton, Buffel, Buffel (Pardo), Kalou, Van Persie (60. Lurling), Van Hooijdonk.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen