Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

2000: De Cup is voor defensief ijzersterk Roda

KNVB Media
KNVB Media
9 maart 2018, 13:00

De tweede KNVB Beker in drie jaar voor Roda JC. - Foto: KNVB Media

Ze vliegen er allemaal al uit in de kwartfinales; Feyenoord, Ajax en PSV. Roda JC – verantwoordelijk voor de uitschakeling van Ajax – en N.E.C. zien hun kans schoon en bereiken de KNVB Bekerfinale. Wint N.E.C. voor het eerst in haar geschiedenis de KNVB Beker of lukt dat Roda voor een tweede keer na de bekerwinst in 1997?

De twee subtoppers maken er een vermakelijke wedstrijd van. Na een dik kwartier voetballen komt Roda JC op een 0-1 voorsprong. Eric van de Leur mikt een vrije trap precies op het hoofd van de grote Bob Peeters, die de bal onhoudbaar voor NEC-keeper Bas Roorda in de verre hoek knikt. Aan de overzijde doet Maikel Renfurm niet lang daarna bijna iets terug, maar de aanvaller van N.E.C. ziet zijn poging net langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen van het doel van Roda-goalie Zeljko Kalac.

Kalac redt Roda

Nog voor de pauze krijgen de Nijmegenaren een paar dotten van kansen om langszij te komen. Eerst is daar een vermeende terugspeelbal van Van de Leur op Kalac, waardoor N.E.C. een indirecte vrije trap krijgt op een meter of zeven van het doel van Roda. Kalac grijpt echter goed in en doet dat later nog twee keer succesvol, wanneer (opnieuw) Renfurm en daarna Jack de Gier zijn doel andermaal van dichtbij onder vuur nemen.

Lang blijft de 82e editie van de KNVB Bekerfinale spannend, maar kort voor tijd valt de beslissing. Peter van Houdt wordt in de diepte weggestuurd en in de zestien gevloerd door Roorda. Penalty, oordeelt scheidsrechter Roelof Luinge terecht. Van de Leur blijft koel en schiet Roda naar de tweede bekerwinst in drie jaar tijd. En dat niet alleen; de Limburgers doen dat zonder een tegentreffer te hoeven incasseren in heel het bekertoernooi. Een prestatie van formaat!

Statistieken

N.E.C. – Roda JC 0-2 (0-1). 18. Peters 0-1, 89. Van de Leur 0-2 (strafschop).

N.E.C.: Roorda, Collen, Pothuizen, Hesp, De Romijn, Schultz (77. Arts), Koning, Janssen, Lathuheru, De Gier, Renfurm.

Roda JC: Kalac, Senden, Valgaeren, Luijpers, Van Haaren, Tchoutang (86. Doomernik), Vrede, Van der Leur, Lawal (78. Van Dessel), Peeters (70. Soetaers), Van Houdt.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen