Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

1989: PSV snel klaar met FC Groningen

KNVB Media
KNVB Media
28 februari 2018, 18:00
7:10

Ronald Koeman geeft zijn afscheid bij PSV kleur met de KNVB Beker. - Foto:

Het bekertoernooi heeft in 1989 nog niet het aanzien dat het tegenwoordig heeft. Dat blijkt wel uit de publieke belangstelling. De Kuip is met nog geen tienduizend toeschouwers matig gevuld. Voor PSV is de wedstrijd slechts het toetje na het behaalde landskampioenschap.

FC Groningen waant zich voorafgaand aan zijn eerste bekerfinale al bij voorbaat kansloos. Bovendien zijn de fans al hartstikke blij met het behalen van de eindstrijd. Zij weten al zeker dat hun club het volgende seizoen deelneemt aan de Europa Cup II.

'Wij gaan Europa in'

De 2.500 supporters uit het noorden zingen vanaf de tribune dan ook langdurig ‘Wij gaan Europa in’. Het is een schrale troost op een moeizaam seizoen waarin de zwartgeld-affaire een flinke wond achterliet. In de finale moet de nummer zes van de Eredivisie het ook nog eens doen zonder zijn vaste verdedigers John de Wolf en Wim Koevermans. Een flinke aderlating.

PSV, een jaar eerder nog winnaar van de Europa Cup I, heeft een topploeg met onder andere Hans van Breukelen, Soren Lerby, Romario, Eric Gerets en de afscheidnemende Ronald Koeman. Het krachtsverschil is voortdurend aanwezig. De wedstrijd is dan ook snel beslist. In de tweede minuut slalomt Gerald Vanenburg door de Groningse defensie en biedt hij Romario op de doellijn een niet te missen kans: 1-0.

Kleine achterstand

De ploeg van Hans Westerhof hoopt met de kleine achterstand de rust te halen, maar krijgt in blessuretijd van de eerste helft nog een tegentreffer te verwerken. Dit keer is Romario de aangever. Hij stuurt Juul Ellerman diep, die vervolgens eenvoudig raak schiet.
 
Na rust breidt PSV de score verder uit dankzij twee treffers uit een hoekschop. Opnieuw Ellerman en Wim Kieft koppen raak. Tussendoor scoort Hennie Meijer namens FC Groningen de eretreffer, na goed voorbereidend werk van Jan Olde Riekerink. PSV viert na afloop een klein feestje. Over de wedstrijd wordt echter niet lang nagepraat.

Statistieken

PSV – FC Groningen 4-1 (2-0). 2. Romario 1-0, 45. Ellerman 2-0, 53. Ellerman 3-0, 78. Meijer 3-1, 79. Kieft 4-1.
 
PSV: Van Breukelen, Gerets (68. Valkx), Koot, Koeman, Heintze, Vanenburg, Van Aerle, Lerby, Romario, Kieft (80. Gillhaus), Ellerman
 
FC Groningen: Tukker, Sinkgraven, Koorman, Boekweg, Veenhof, Van Dijk, Olde Riekering, Roossien, Ten Caat, Meijer, Eijkelkamp.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen