Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

1976: Roda JC maakt het PSV bijzonder lastig

KNVB Media
KNVB Media
26 februari 2018, 12:00

Aanvoerder en keeper Jan van Beveren is blij met de KNVB Beker. - Foto: De KNVB'er

Meedoen om de prijzen op alle fronten en minimaal één hoofdprijs pakken. Dat is de doelstelling van PSV in 1976, zo laat coach Kees Rijvers begin 1976 optekenen in Voetbal International.

Op woensdag 7 april volgt de eerste kans om dat doel te verwezelijken. De Eindhovenaren staan op die avond tegenover Roda JC in stadion De Kuip. PSV heeft de finale bereikt door stadsgenoot Eindhoven te verpletteren in de halve finale. Mede dankzij vijf goals van Willy van der Kuijlen wordt het maar liefst 1-8.

Roda weert zich kranig

Roda is met minder machtsvertoon de finale ingeslopen. Een laat doelpunt van Dick Nanninga tegen PEC Zwolle is genoeg om de Overijsselaren in de halve eindstrijd te elimineren. In de Cupfinal weren de Limburgers zich kranig, waarbij de grenzen van het toelaatbare af en toe werden opgezocht of overschreden.

“PSV acteerde zoals Cassius Clay in z’n beste jaren", schreef Cees van Cuilenborg na afloop van het duel bewonderend in Voetbal International. "Het ging achteruit, trachtte de lichamelijke schade zoveel mogelijk te beperken en bleef wachten op het juiste moment om beslissend uit te halen."

Edström scoort

Dat lukte uiteindelijk pas in de verlening. Een goal van Ralf Edström in de 98e minuut bleek voldoende voor de derde bekerwinst in de clubhistorie. “Roda hoeft zich niets te verwijten, voorbereiding en inzet waren optimaal”, vond Van Cuilenborg. “De klasse gaf uiteindelijk terecht de doorslag ten gunste van PSV. Daar kon zelfs het fantastische supporterslegioen van Roda JC niets aan veranderen.”

Statistieken

PSV – Roda JC 1-0 n.v. (0-0). 98. Edström 1-0.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen