Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

1965: Feyenoord op de valreep voorbij Go Ahead

KNVB Media
KNVB Media
21 februari 2018, 14:00

In 1965 gaat de KNVB bekerfinale tussen Feyenoord en Go Ahead Eagles. - Foto: KNVB Media

Feyenoord krijgt in 1965 de kans om naast het landskampioenschap ook de KNVB Beker te winnen. Het lijkt van tevoren een koud kunstje. In eigen huis moeten de Rotterdammers afrekenen met Go Ahead.

De ploeg uit Deventer is echter geenszins van plan om als figurant aan de bekerfinale deel te nemen. Go Ahead speelt uiterst verdedigend en hoopt met veel strijd op een gevaarlijke uitval. Lang heeft Feyenoord het moeilijk met deze speelwijze. Gedurende de wedstrijd krijgt de ploeg echter steeds meer kansen. Doelman Nico van Zoghel houdt Go Ahead lang op de been.

Tegenvaller

Een kwartier voor het einde krijgt Feyenoord een flinke tegenvaller te verwerken. Guus Haak schiet hard op doel, maar treft daarmee vol Henk Groot in zijn gezicht. De aanvaller moet knock-out met een brancard van het veld. Omdat wissels in die tijd nog niet mogelijk zijn, ruikt Go Ahead met een man meer zijn kans. De ploeg krijgt vijf minuten voor tijd zelfs een enorme kans op de winst. Een spectaculaire omhaal van Wietse Veenstra suist langs doelman Eddy Pieters Graafland.

Piet Romeijn kopt namens Feyenoord de bal vanaf de doellijn uit de hoek. Direct daarna komt Groot weer in het veld en begint Feyenoord aan een slotoffensief. De allerlaatste mogelijkheid vliegt alsnog binnen. Groot vindt na een corner Frans Bouwmeester, die met een hard schot van afstand de 1-0 aantekent. 

Europa Cup I en Europa Cup II

Feyenoord viert in een halfgevulde Kuip feest. De KNVB schrijft de Rotterdammers vervolgens in voor zowel de Europa Cup I als Europa Cup II. De UEFA laat echter weten dat dit niet mogelijk is. Het dolgelukkige Go Ahead krijgt met een plek in het Europese toernooi voor bekerwinnaars een mooie troostprijs.

Statistieken

Feyenoord – Go Ahead 1-0 (0-0). 88. Bouwmeester 1-0.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen