Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

1963: Degradant Willem II verrassende winnaar KNVB Beker

KNVB Media
KNVB Media
21 februari 2018, 10:00

WIllem II degradeert en pakt de KNVB Beker in seizoen 1962/'63. - Foto: Archief Willem II

De winter van 1963 is heftig. Zowel de Eredivisie als de KNVB Beker kennen vele afgelastingen. Het zorgt voor problemen met het speelschema. Eind april moet de derde ronde van het bekertoernooi nog gespeeld worden. Er zijn dan nog 34 ploegen over.

Er is dan ook een flinke eindsprint nodig om de finale van de KNVB Beker op 23 juni te spelen. Willem II verzekert zich op 19 juni van een plek in de finale door na verlenging met 1-2 te winnen van Alkmaar ’54. ADO plaatst zich een week eerder na 1-3 zege bij NEC. Vooral de finaleplek van Willem II is verrassend. De Tilburgers zijn net gedegradeerd uit de Eredivisie. ADO doet het dat seizoen beter met een tiende plek in de competitie. De Hagenaars, die ook nog eens in eigen huis spelen voor 23.000 toeschouwers, zijn de logische favoriet.

Andere kant

ADO heeft dan ook het initiatief en creëert kans na kans. Opmerkelijk genoeg slaagt de ploeg er niet om het ‘angstige’ Willem II op achterstand te zetten. Zoals zo vaak valt dan het doelpunt aan de andere kant. Op aangeven van Kees Aarts schiet Frits Louer de bal achter doelman Martin van Vianen.

Na rust krijgt ADO niet de gelegenheid om de achterstand goed te maken. Willem II heeft ineens de juiste moraal te pakken en komt door een diagonaal schot van Aarts direct na rust ook op 2-0. Vlak voor tijd zorgt Willy Senders voor de genadeklap: 3-0. De Tilburgse spelers gaan na afloop op de schouders van de meegereisde fans. Na alle ellende van de degradatie heeft de club toch nog iets te vieren. Als extra beloning mag het volgend seizoen ook nog eens Europa in!

Statistieken

ADO – Willem II 0-3 (0-1).  35. Louer 0-1, 46. Aarts 0-2, 81. Senders 0-3.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen