Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

1939: Wageningen wint als eerste oosterse club de KNVB Beker

KNVB Media
KNVB Media
16 februari 2018, 11:00

Wageningen is de eerste club uit Oost-Nederland die de Holdert Beker wint. - Foto: KNVB Jaarboek 1938/'39

In 1939 kan er pas vanaf de halve finale in het bekertoernooi een verlenging komen. In de overige ronden gaat bij een gelijke stand de uitspelende ploeg door. De enige verlenging van de KNVB Beker in dat seizoen vindt plaats in de finale. Wageningen slaagt hierin als eerste club uit het oosten van het land de KNVB Beker te veroveren.

De locatie van het duel is bijzonder. De finalisten werken hun duel af op het terrein van derdeklasser Eendracht in Arnhem. Hierdoor kunnen er op deze warme junidag slechts drieduizend toeschouwers de finale bijwonen.

Lat

PSV is de tegenstander van Wageningen in deze finale. De Eindhovenaren lijken in de eerste helft op voorsprong te komen, maar de harde inzet van de centervoor belandt op de lat. Net voor het rustsignaal valt het doelpunt aan de andere kant. Willy Zittersteijn schiet de bal via de uitgelopen Eindhovense doelman Bouwman binnen: 1-0.
 
Vlak na rust is de stand echter snel gelijk. Op aangeven van Van Beek schiet Frans Hunting onhoudbaar raak: 1-1. PSV krijgt daarna ook de beste kans op de winnende treffer, maar opnieuw raakt de ploeg de lat.

Rebound

In de verlenging wordt Zittersteijn de held. Zijn poging belandt op de lat, maar komt precies voor zijn voeten terug het veld in. De aanvaller schiet vervolgens de bal voorbij Bouwman. Na het laatste fluitsignaal viert Wageningen in een grote bloemenzee op het veld een ongekend feest.

Statistieken

Wageningen – PSV 2-1 n.v. (1-0). Zittersteijn 1-0, Hunting 1-1, Zittersteijn 2-1.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen