Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

1938: VSV duidelijk te sterk voor AGOVV

KNVB Media
KNVB Media
15 februari 2018, 17:30

De finale gaat in 1938 tussen VSV en AGOVV. - Foto: KNVB Media

Nee, massaal zijn ze niet bepaald uitgelopen. De supporters van VSV en AGOVV blijken medio juni 1938 niet zo geïnteresseerd in de KNVB Bekerfinale. Die prijs staat evenwel op het spel in het duel dat in Utrecht wordt afgewerkt.

Groots is het allemaal niet wat beide ploegen de wel toegestroomde supporters voorschotelen. “De belangstelling voor den Nederlandschen Cupfinal was matig en matig was ook het spel van de finalisten, die ongetwijfeld heel wat beter kunnen, dan in den eindstrijd te Utrecht werd gedemonstreerd”, zo schrijft de correspondent te Utrecht van Sportkroniek daags na de wedstrijd.

Vacantie-stemming

Dat het duel zo laat in het seizoen wordt gespeeld, kan op weinig waardering rekenen, zowel bij de beide teams als hun achterban. “Weber speelde in een soort vacatie-stemming en met uitzondering van Sterk en Gabriel speelden de anderen even weinig geconcentreerd. Gebrek aan animo zal het wel geweest zijn vanwege het spelen van dezen wedstrijd zoo ver na het seizoen en datzelfde zal wel ten grondslag liggen aan de geringe publieke belangstelling.”

De wedstrijd is voor de pauze het aankijken nog wel waard, mede dankzij een paar knappe individuele acties van weerszijden. AGOVV, de underdog, komt verrassend genoeg op een 0-1 voorsprong wanneer bij een botsing tussen AGOVV’er Kluin en VSV-keeper Michel, de bal tergend langzaam over de doellijn rolt.

VSV zet aan

Direct zet VSV aan, maar AGOVV wil van geen wijken weten. Wanneer de gelijkmaker alsnog valt, via Sterk, is het verzet gebroken en volgt de 2-1 binnen mum van tijd. Het is weer Sterk die profiteert na een misverstand tussen Weber en Musquetier. Na de pauze is het definitief gedaan wanneer Sterk zijn derde van de middag maakt. De treffer van Bot zorgt voor de 4-1 eindstand. VSV wint de KNVB Beker.

Statistieken

VSV - AGOVV 4-1 (2-1). Kluin 0-1, Sterk 1-1, Sterk 2-1, Sterk 3-1, Bot 4-1.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen