Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

1937: Kruger kopt Eindhoven naar eerste bekerwinst

KNVB Media
KNVB Media
15 februari 2018, 14:00

De selectie van Eindhoven met de Holdert Beker. Doelpuntermaker Kruger staat links achteraan. - Foto: Jaarboekje KNVB 1936/'37.

Op 12 juni 1937 loopt Nederland niet bepaald warm voor de finale van de KNVB Beker. De eindstrijd vindt plaats op het terrein van finalist De Spartaan op de Spaarndammerdijk in Amsterdam. Een ploeg die niet eens op het hoogste niveau actief is. Vierduizend bezoekers zijn aanwezig om de eindstrijd tegen Eindhoven bij te wonen.

Een bijzonder laag aantal in vergelijking met cupfinals in de rest van Europa. Sportkroniek noemt de finale in zijn verslag daarom zelfs ‘een onbelangrijk avondwedstrijdje’. Om daar aan toe te voegen dat de ploegen niets te verwijten valt. “Zij hebben op felle wijze gestreden en de finale gemaakt tot een emotionele en zeer aantrekkelijke eindstrijd.”

Tweedeklasser tegen eersteklasser

Het is een wedstrijd naar de smaak van tweedeklasser De Spartaan, dat het op techniek moet afleggen tegen eersteklasser Eindhoven. Op het begin na, waarin de ploeg de gastheer volledig overloopt, houdt De Spartaan echter goed stand.
 
Er zijn kansen over en weer waarbij het wonderbaarlijk genoeg lang 0-0 blijft. Tot drie minuten voor tijd. De Eindhovense corner van linksbuiten Oirschot belandt precies op het hoofd van Frits Kruger. De invaller kopt de bal fraai binnen: 1-0. De Spartaan zet vervolgens alles op alles om de gelijkmaker te forceren, maar de Eindhovense defensie blijft eenvoudig overeind. De eersteklasser is opgelucht. Hen blijft een afgang bespaard. De eerste winst van de KNVB Beker is binnen.

Statistieken

De Spartaan – Eindhoven 0-1 (0-0). 87. Kruger 0-1.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen