Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

1930: Feyenoord wint Rotterdams onderonsje

KNVB Media
KNVB Media
14 februari 2018, 10:00

De finale gaat in 1930 tussen Excelsior en Feyenoord. - Foto: KNVB Media

Het is een Rotterdams onderonsje, de bekerfinale van 1930. Op het terrein van het Rotterdamse Sparta staan de eveneens Rotterdamse clubs Feyenoord en Excelsior tegenover elkaar. Veel doelpunten levert het duel niet op, maar boeiend is het wel.

“Het weer was voor voetbal vrij ongeschikt”, zo schrijft Sportkroniek daags na de finale. “Maar de aanwezigen hebben zich toch niet verveeld. Beide clubs verschenen vrijwel met haar sterkste ploegen en deze hebben met veel enthousiasme gespeeld.”

Groot overwicht Feyenoord

Al snel blijkt Feyenoord een maatje te groot voor de opponent, die zich echter kranig weert. “Jammer was het dat de strijd, vooral voor rust, tamelijk eenzijdig was door het groote overwicht van Feyenoord.” Het levert de club gaandeweg de eerste helft een steeds groter aantal kansen op. “De Feyenoorders komen langzamerhand in de meerderheid en Bunt krijgt het zeer druk. Hij stopt verschillende fraaie schoten.”

Nadat Feyenoorder Barendrecht twee keer een enorme mogelijkheid heeft laten liggen op de openingstreffer, volgt die voor de pauze alsnog. Drie keer is scheepsrecht voor de aanvaller; hij zet zijn ploeg tien minuten voor rust op voorsprong.

Binnentrio blijft zwak

Na de pauze gaat Excelsior op zoek naar de gelijkmaker. Dat lukt niet, het krachtsverschil blijkt simpelweg te groot. “De vleugelspelers doen goed hun werk, doch het binnentrio blijft zwak en bovendien is de verdediging zeer slecht.”

Feyenoord is nog het dichtst bij een treffer, maar een poging van Groenendijk stuitert via de onderkant van de lat het veld weer in. Het deert Feyenoord niet, de goal van Barendrecht blijkt voldoende voor de eerste bekerzege in de clubgeschiedenis.

Statistieken

Feyenoord – Excelsior 1-0 (1-0). 35. Barendrecht 1-0.

Feyenoord: Van der Male, Bul, Van Dijke, Oyen, Paauwe, Paauwe, Hendriks, Barendrecht, Groenendijk, Van Heel en P. Burg.

Excelsior: Bunt, Hoogensteeger, Pols, Formenooy, Grobbe, Smaal, Paffijn, Mout, Stolk, Van de Ende, Mansen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen