Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

1928: Eigen doelpunten PEC brengen RCH de beker

KNVB Media
KNVB Media
13 februari 2018, 17:00

De finale gaat in 1928 tussen RCH en PEC. - Foto: KNVB Media

Slechts zo'n vierhonderd toeschouwers reizen op 17 juni 1928 af naar sportpark Berestein in Hilversum voor de NVB Bekerfinale tussen RCH en PEC. PEC scoort weliswaar twee keer in de eindstrijd, maar is daar na afloop niet al te blij mee.

PEC begint goed aan de finale. Vanaf de aftrap kiest de Zwolse tweedeklasser de aanval. Kansen levert het wel op, maar gescoord wordt er niet. Hoe anders is dat aan de andere krant. RCH is nog nauwelijks in de buurt van het Zwolse doel geweest als de 1-0 achter De Bont ligt. Na een corner raakt Zwollenaar Van de Bend de bal verkeerd en hij verschalkt daarmee onbedoeld zijn eigen doelman.

Bovenliggende ploeg

Ook na deze treffer blijft PEC de bovenliggende ploeg, een doelpunt levert dat echter andermaal niet op, waardoor de kleedkamers opgezocht worden met een 1-0 achterstand. Na de pauze, gesteund door de harde wind in de rug, zetten de Zwollenaren de tegenstander opnieuw met de rug tegen de muur. Keeper Kos behoedt de Haarlemmers echter voor een tegentreffer.

RCH probeert ondertussen gevaarlijk te worden in de counter en heeft daarmee succes als PEC-keeper De Bont een bal van Hanze per ongeluk tegen het net stompt, in plaats van terug het veld in. Het blijkt de beslissing, hoewel PEC onverdroten doorgaat met het zoeken naar de aansluitingstreffer in het restant van het duel.

Medewerking van PEC

“Dank zij de medewerking van P.E.C., waarvan twee spelers in eigen doel scoorden, heeft R.C. H. in den eindstrijd om den N.V.B.-beker de overwinning behaald”, concludeert Sportkroniek. “De voorzitter van R.C.H. was dan ook wel zoo vriendelijk bij de prijsuitreiking P.E.C. daarvoor hartelijk dank te zeggen. Zonder die medewerking, zoo erkende hij ruiterlijk, zou de wedstrijd zeker verlengd geworden zijn.”

Statistieken

PEC – RCH 0-2 (0-1). 30. Van de Bend 0-1 (eigen doelpunt), 70. De Groot 0-2 (eigen doelpunt).

PEC: De Bont, Admiraal, De Groot, Manni, Van de Bend, Van de Gronde, Albrecht, Evers, Ph. de Bruyn, Palland, W. de Bruyn.

RCH: Kos, Prefost, Van Es, Muller, Nieuwenhuis, De Vos, Brugman, Ruys, Verkerk, Nagtegeller, Hanze.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen