Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

1927: Vitesse houdt lang stand, maar VUC pakt de NVB Beker

KNVB Media
KNVB Media
13 februari 2018, 16:30

De finale gaat in 1927 tussen Vitesse en VUC. - Foto: KNVB Media

De finale van de 25ste NVB Beker gaat tussen Vitesse en VUC. De Arnhemmers zijn favoriet, nadat zij in de halve finale knap het sterke Stormvogels hebben verslagen. Voor het Haagse VUC is de finale een fijne afleiding nadat de ploeg zich met moeite heeft weten te handhaven in de eerste klasse.

Voor bijna zesduizend toeschouwers komt de thuisploeg in Arnhem al snel op voorsprong. Invaller-doelman Muezerie wil de bal hard wegtrappen, maar schiet de bal precies tegen Vitesse-speler Bochove aan. Met een vreemde curve belandt de bal in het Haagse doel. VUC zit niet bij de pakken neer en grijpt Vitesse bij de strot. De ploeg creëert vele kansen, maar slaagt er niet in om te scoren. Wel kopt Hendriks raak uit een vrije trap, maar tot ieders verbazing wordt het doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel.

Jagen

Na rust blijft VUC jagen op de gelijkmaker en uiteindelijk wordt die inzet beloond. Dill schiet na een scrimmage binnen: 1-1. Beide ploegen gaan vervolgens op zoek naar een nieuwe voorsprong. Gresnich lijkt hier namens Vitesse in te slagen. Zijn kopbal gaat voorbij de doelman, maar een back weet nog net de bal uit doel te slaan: penalty. De Natris laat dit buitenkansje liggen en schiet vanaf elf meter tegen Muezerie aan.

Direct daarna weet VUC wel te scoren. Van Gelder maakt vanaf de zijlijn een actie, trekt naar binnen en schiet hard raak: 1-2. Nadat Mulder namens Vitesse een enorme kans heeft gemist, voert VUC de marge zelfs op naar twee. Op aangeven van Van Gelder schiet Dill de 1-3 binnen, waarmee het Arnhemse verzet is gebroken.

Statistieken

Vitesse – VUC 1-3 (1-0). Bochove 1-0, Dill 1-1, Van Gelder 1-2, Dill 1-3.
 
Opstelling Vitesse: Spanjaard, Horsten, De Boer, Tap, Hendriks, Vaags, De Natris, Bochove, Gresnich, Mulder, Gerritsen.
 
Opstelling VUC: Muezerie, Hendriks, Lelieveld, Van Leersum, Van de Wildt, Van der Zalm, Van Gelder, Hendriks, Dill, Klein, Hermans.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen