Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

1925: ZFC met 5-1 nog mild voor Xerxes

KNVB Media
KNVB Media
13 februari 2018, 13:00

De finale gaat in 1925 tussen ZFC en Xerxes. - Foto: KNVB Media

In 1925 laat ZFC er geen twijfel over bestaan wie de beste is in het bekertoernooi. De Zaanse ploeg speelt in de finale met Xerxes en wint met 5-1. Met die eindstand mogen de Rotterdammers hun handen nog dicht knijpen.

Want in Utrecht creëert ZFC voor slechts een handjevol toeschouwers kans na kans. Al na twee minuten is het raak wanneer Hoogmoed van afstand met een flinke knal de 1-0 aantekent. Binnen een kwartier is het ook 2-0: Potse profiteert van een misverstand in de Rotterdamse defensie.

Venijnig schot

Wanneer Van Rooij na een goede fase van Xerxes de achterstand verkleint, neemt ZFC het heft weer in handen. Nog voor rust maakt Schoen op aangeven van Potse met een even venijnig als mooi schot de 3-1. Nadat Xerxes in de tweede helft een laatste poging heeft gedaan om de achterstand te verkleinen, loopt ZFC verder uit door treffers van Schoen en Potse: 5-1.

Xerxes heeft het vervolgens aan ‘Vrouwe Fortuna’ te danken dat de score niet verder oploopt. Direct na het laatste fluitsignaal nemen de ongeveer honderdmeegereisde ZFC-supporters aanvoerder Haverlag op de schouders. Het feest verplaatst zich vervolgens naar Zaandam, waar de spelers door een enthousiaste mensenmenigte op het Stationsplein worden onthaald.

Statistieken

ZFC – Xerxes 5-1 (3-1). Hoogmoed 1-0, Potse 2-0, Van Rooij 2-1, Schoen 3-1, Schoen 4-1, Potse 5-1.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen