Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

1921: Schoten verrast RFC

KNVB Media
KNVB Media
9 februari 2018, 16:00

De finale gaat in 1921 tussen RFC en Schoten. - Foto: KNVB Media

Nee, massaal is men niet uitgelopen voor de finale van de NVB Beker in 1921. En dat is ook niet zo verwonderlijk. De eindstrijd gaat tussen overgangsklasser RFC en tweedeklasser Schoten, niet bepaald een aanlokkelijk affiche tussen twee topteams dus.

De finale tussen het Rotterdamse RFC en Schoten uit Haarlem wordt gespeeld op het terrein van het Utrechtse Hercules. Opmerkelijk is vooral de snelheid waarmee het bekertoernooi wordt afgewerkt. De eerste ronde vindt plaats op 3 april, de finale – zes speelrondes verder – wordt afgewerkt op 29 mei. Anderhalve maand later dus.

Weinig interesse

Veel is er niet bekend over de finale, behalve dat het lager geplaatste Schoten de Rotterdammers in de finale verrast; 1-2. Het Sportblad verwoordt het als volgt: “Vrijwel zonder dat iemand zich er voor heeft geïnteresseerd zijn dit seizoen de wedstrijden om den Nederlandschen Beker gespeeld. De Maandagbladen brachten tenminste de waarschijnlijk voor velen verrassende mededeeling, dat Schoten er in geslaagd was RFC in den eindstrijd te slaan en daardoor den beker te veroveren. ”

Statistieken

RFC – Schoten 1-2

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen