Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

1920: CVV te sterk voor VUC

KNVB Media
KNVB Media
9 februari 2018, 14:00

De finale gaat in 1920 tussen CVV en VUC. - Foto: KNVB Media

Op 6 juni 1920 staat de 21e editie van de NVB Bekerfinale op het programma. Op het terrein van DFC in Dordrecht staan CVV uit Rotterdam en VUC uit Den Haag tegenover elkaar.

Veel publiek is er niet afgekomen op de bekerfinale en degene die wel is afgereisd richting Dordrecht krijgt maar nauwelijks waar voor zijn geld. “Een slecht gespeelden wedstrijd”, zo concludeert de Haagse Courant daags na de finale.

CVV op voorsprong

De eerste grote kans van het duel is voor de Hagenaars. “Direct na den aftrap was V.U.C. in de meerderheid, maar door onbenullig spel van haar voorhoede kon zij niet scoren.” In het vervolg van de eerste helft neemt CVV het heft in handen. Het resulteert in de 1-0 via een gelukkige treffer van een van de binnenspelers.

VUC gaat op jacht naar de gelijkmaker en slaagt daar vlak na de pauze in. Met een schitterend schot maakt Van de Waal gelijk. Lang kan de ploeg evenwel niet genieten van de gelijkmaker. “Direct hierop een snelle aanval van C.V.V., een geweldige blunder in V.U.C.’s achterhoede en C.V.V. had wederom de leiding.”

Onveranderden stand

Even is VUC aangeslagen, maar in het laatste kwartier doen de Hagenaars een verwoede poging om de stand gelijk te trekken. “Het laatste kwartier kwam V.U.C. wederom opzetten, maar het mocht haar niet gelukken gelijk te maken. Met onveranderden stand kwam hiermee het einde van deze slecht gespeelden wedstrijd.” CVV heeft er maling aan. De beker is binnen.

Statistieken

CVV – VUC 2-1 (1-0). 1-0. Van de Waal 1-1, 2-1.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen