Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

1918: Tweedeklasser RCH verslaat eersteklasser VVA

KNVB Media
KNVB Media
9 februari 2018, 12:00

De finale gaat in 1918 tussen RCH en VVA. - Foto: KNVB Media

De finale van den Nederlanschen Voetbalbeker gaat in 1918 tussen RCH uit Haarlem en VVA uit Amsterdam. In het Stadion te Amsterdam wordt om 14:00 uur afgetrapt.

Op het eerste oog is eersteklasser VVA favoriet, maar in de voorbeschouwing waakt het Algemeen Handelsblad voor onderschatting. “Men onderschatte deze laatste vooral niet. Ze heeft het waarlijk niet gemakkelijk gehad om in den eindstrijd te komen. Want telkens was een eerste klasseclub haar tegenstander. Geen enkele echter kon de Haarlemmers de baas.”

RCH begint stormachtig

Die waarschuwing blijkt aan dovemansoren gericht. RCH begint, met de wind en zon in de rug,  stormachtig in het drukbezette stadion en VVA heeft daar geen antwoord op. “De Haarlemmers gaven direct een zeer enthousiast spel te zien en blijkbaar waren de Amsterdammers daar niet op verdacht. Onophoudelijk zweefde de bal voor het Amsterdamsche doel, zoodat Evers meermalen handelend moest optreden.”

Na een minuut of 25 spelen neemt RCH dan ook een verdiende 1-0 voorsprong en nog voor de pauze wordt de score verdubbeld. Na de rust is VVA beter bij de les en gaan de Amsterdammers op jacht naar de aansluitingstreffer. Die valt met nog twintig minuten te spelen. Op aangeven van Seeman maakt Jibben de 2-1.

Terechte winnaar

Verder komt het niet, waardoor RCH de beker wint. “Terecht”, zo moet ook het Algemeen Handelsblad constateren. "Over het algemeen waren de Haarlemmers ook gedurende de tweede helft van het spel meester van het terrein en slechts enkele malen braken de rood-zwarten door. In de stand kwam geen verandering meer zoodat R.C.A. welverdiend de gelukkige bezitter van den beker gedurende dit jaar zal zijn.”

Statistieken

RCH – VVA 2-1 (2-0). 25. 1-0, 40. 2-0, 70. Jibben 2-1.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen