Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

1917: Ajax veel te sterk voor derdeklasser VSV

KNVB Media
KNVB Media
9 februari 2018, 11:00

De finale gaat in 1917 tussen Ajax en VSV. - Foto: KNVB Media

De finale van de NVB Beker gaat in 1917 tussen Ajax en VSV. Ajax is de favoriet, zoveel is vooraf wel duidelijk wanneer beide teams het veld van Het Stadion in Amsterdam opstappen. Maar wie had gedacht dat VSV Feyenoord in de halve finale zou verrassen? Lukt het de club uit Velsen om opnieuw te stunten in de finale?

Nee, zo luidt het antwoord. Of zoals het Algemeen Handelsblad het beschrijft: “Natuurlijk is deze eindwedstrijd in het voordeel van de Amsterdammers geëindigd. Wel hebben de Velseroorders een goeden indruk gemaakt, maar tegen ’t technisch betere spel van Ajax konden ze natuurlijk niet op.”

Lucas opent de score

Een half uur weet VSV, uitkomend in de derde klasse, een tegendoelpunt te voorkomen, maar nog voor de pauze komt Ajax toch op een 2-0 voorsprong. Wim Gupffert bedient eerst Rinus Lucas, die de bal heel handig in het net deponeert, waarna Joop van Dort de score verdubbelt. “VSV heeft kranig partij gegeven en heusch de overwinning niet cadeau gegeven. Vooral de verdediging en de middenlinie weerden zich geducht”, aldus De Telegraaf.

Na de pauze gaat het snel. Jan de Natris verrast de VSV-doelman met een mooie boogbal, waarna weer Lucas en Theo Brokmann sr. met twee puike schoten de score naar een 5-0 overwinning tillen.

“Na de pauze vlotte ’t samenspel van Ajax beter, wat uitgedrukt werd door een drietal doelpunten. De cijfers zijn echter eenigszins geflatteerd, daar enkele scheidsrechterlijke beslissingen zeer in het nadeel van V.S.V. waren”, zag het Algemeen Handelsblad. Ajax wint zodoende op overtuigende wijze de eerste beker in haar historie. De tweedeklasser uit Amsterdam volgt daarmee het Haagse Quick op, dat een jaar eerder de beker voor zich opeiste.

Statistieken

Ajax – V.S.V. 5-0 (2-0). Lucas 1-0, Van Dort 2-0, De Natris 3-0, Lucas 4-0 en Brokmann sr. 5-0.

Ajax: Smit, Couton, F. Pelser, J. Pelser, Hordijk, Terwee, De Natris, Van Dort, Brokmann sr., Lucas, Gupffert.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen