Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

1916: Quick fortuinlijkste in Haagse derby tegen HBS

KNVB Media
KNVB Media
9 februari 2018, 10:00

De finale gaat in 1916 tussen Quick en HBS. - Foto: KNVB Media

Op 1 juni 1916 is de eindstrijd van de NVB Beker een Haags onderonsje. De Haagse clubs Quick en HBS staan tegenover elkaar in de finale van de Holdertbeker, zoals de beker in die jaren door het leven gaat. De twee ploegen hebben bijna een abonnement op de finale; samen stonden ze in negen van de achttien voorgaande edities.

HBS begint goed aan het duel en krijgt de eerste kans. Van der Loo wipt de bal naar Rappard, maar de poging van laatstgenoemde treft geen doel. Ook Quick laat zich niet onbetuigd. Japikse krijgt een ‘prachtkans voor open doel’, meldt De Telegraaf. Maar ook de Quick-aanvaller weet het buitenkansje niet te verzilveren.

Gelijke stand

Na de pauze komt Quick alsnog op voorsprong, via een schitterende knal van Van Riemsdijk. Maar lang kunnen de blauw-witten niet van de voorsprong genieten. Poortman maakt al vlug gelijk; 1-1. “Zoo was de stand nog toen Eimers het eindsignaal gaf. Verlenging was dus het consigne. Nog tweemaal 7 ½ minuut werd er aan den speeltijd toegevoegd, maar geen der twee partijen had verandering in den cijferstand gebracht."

Geen winnaar in de reguliere speeltijd en geen winnaar in de extra tijd. Dat wordt strafschoppen nemen, zou je denken. Niet is minder waar. “Reglementair werd thans dus gespeeld tot een der elftallen een tweede doelpunt zou hebben gemaakt”, zo schrijft De Telegraaf.

Spektakel in het slot

In die extra tijd van de extra tijd is HBS dicht bij de winst, hoewel het inmiddels met tien man speelt door een blessuregeval. Van der Loo knalt vanaf de zijlijn (!) op de paal, ziet de bal met effect via doelman Van Bladel weer richting het doel gaan, maar moet tot zijn afgrijzen constateren dat de bal via de andere paal weer het veld in stuitert.

Even later volgt de beslissing aan de andere kant. De bal komt bij Quick-speler Bosschart, die Van Riemsdijk wegstuurt. De aanvaller weet wél raak met het buitenkansje; 2-1. Het pleit is beslecht. Quick wint voor de vierde keer de beker!

Statistieken

Quick – HBS 2-1 n.v. (1-1). Van Riemsdijk 1-0, Poortman 1-1, Van Riemsdijk 2-1.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen