Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

1915: HFC troeft HBS af: 1-0

KNVB Media
KNVB Media
9 februari 2018, 9:00

De finale gaat in 1915 tussen HBS en HFC. - Foto: KNVB Media

De Beker heeft in 1915 gewonnen aan waarde. De deelname van de eersteklassers geeft het toernooi meer elan en status. Dit heeft ook een positieve invloed op de finale tussen HBS en HFC.

Het is dan ook een drukke bedoening met zo’n tienduizend toeschouwers in Amsterdam. “Het was als een feest op het stadion. Daar wapperden fier weer de talrijke vlaggen, daarvoor handwijzerden weer verkeersagenten regelende de menschenstroom en de talrijke voertuigen. Het was een drukte van belang. Onder luid gejuich begint de strijd”, schrijft het Algemeen Handelsblad.

Machteloos

Uit het verslag blijkt dat beide ploegen veel kansen creëren, maar dat vooral HFC aanspraak maakt op de overwinning. “Het trio Francken-Laan-Dolf Bouvy brengt menigmaal het HBS-doel in groot gevaar en soms kan De Leve slechts met de grootste moeite redden. De beide achterspelers van HBS doen meer dan hun werk, maar tegen de fijne combinaties van hun watervlugge tegenstanders staan ze vaak machteloos.”

Uiteindelijk staat Francken aan de basis van de 1-0. Hij maakt een actie langs de zijlijn, zet voor en vindt Seignette die de bal over de handen van De Leve in het doel kopt. Na rust zijn beide ploegen wat vermoeid, wat het spel niet ten goede komt. De spanning vergoedt veel. “Het bruine monster vliegt heen en weer”, en beide ploegen krijgen kansen. In de slotfase wankelt HFC even, maar toch houdt de ploeg stand. De derde bekerwinst voor de Haarlemmers is een feit.

Statistieken

HBS – HFC 0-1 (0-1). Seignette 0-1.

HBS: De Leve, Denis, Alting, Siberg, Van Thiel, Gaster, Synja, Van Rappard, Bos, De Visser, Julius, Roskott

HFC: H. Sypestein, G. Sypestein, B. Verwey, L. Verwey, Bouvy, De Klerck, J. Francken, M. Francken, Laan, D. Bouvy, Seignette.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen