Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

1913: HFC op abnormale dag te sterk voor DFC

KNVB Media
KNVB Media
8 februari 2018, 15:00

De Haarlemsche Footballclub met de in 1913 veroverde Holdertbeker - Foto: KNVB Media

Het is 25 mei 1913 schitterend, maar ook erg warm weer. Zo warm zelfs, dat de Telegraaf schrijft 'dat het jammer is dat juist op zoo'n abnormaale dag, waarop zelfs het kijken naar voetbal te vermoeiend is, een belangrijke wedstrijd als de bekerfinale gespeeld moet worden'.

Het warme weer is vooral slecht nieuws voor de spelers van DFC, die al enige tijd niet meer hebben getraind en zich in de tussentijd ook nog prima vermaakt hebben op de Dordtse kermis. Sommige spelers hebben in geen weken een bal gezien en de animo om eind mei nog een belangrijke wedstrijd te spelen, is klein. Het is dan ook niet verrassend dat DFC in de finale ten onder gaat tegen HFC.

Hattrick Laan

De spelers van HFC zijn, dankzij een toernooi in Gent en een oefenwedstrijd tegen Robur et Velocitas, juist wel in een uitstekende conditie en staan te trappelen om de Holdertbeker te veroveren. Ze gaan dan ook geestdriftig van start, maar dankzij stevig spel weet DFC de boel tot de rust achterin dicht te houden. Na de onderbreking zitten de DFC'ers er echter doorheen en kan HFC profiteren van de betere conditie van de selectie.

De voorhoede van HFC snijdt regelmatig door de Dordtse verdediging en met name aanvaller Haan profiteert: hij scoort maar liefst drie keer, tot vreugde van het aanvankelijke matte, maar steeds enthousiaster wordende publiek. DFC weet nog wel de eer te redden met een tegentreffer, waardoor de wedstrijd eindigt in een 4-1 overwinning voor HFC. De media oordelen dat 'het geheele H.F.C. elftal hulde toekomt voor het keurige spel onder abnormale omstandigheden'. Het oordeel over DFC is daarentegen minder positief: 'DFC heeft in de finale een vrij slecht figuur geslagen.'

Statistieken

HFC - DFC 4-1 (0-0).

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen