Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

1911: Quick weerstaat Haarlemse aanvallen

KNVB Media
KNVB Media
8 februari 2018, 11:00

De finale gaat in 1911 tussen Quick en Haarlem. - Foto: KNVB Media

Nadat het tweede team van Quick in 1909 en 1910 met succes de bekerfinale speelde, haalt in 1911 het eerste team van de club de eindstrijd. Tegenstander is Haarlem, dat tevens de organisatie van het duel op zich neemt.

Het is een mooie wedstrijd met in eerste instantie kansen voor beide ploegen. Uiteindelijk is het Quick dat de leiding neemt. Direct na een flinke kans van Philips zorgt Blankert voor de snelle omschakeling. Hij vindt Welcker die na een goede actie de 1-0 maakt. 
 
Protesten van de Haarlemse aanvoerder leveren niets op. Hij had het doelpunt graag afgekeurd zien worden vanwege hands. Haarlem gaat na het tegendoelpunt niet bij de pakken neerzitten. Sterker nog, het is het sein om flink in de aanval te gaan. De ene kans volgt na de andere.

Waarschuwing

Het thuispubliek voelt dat Haarlem steun nodig heeft en moedigt het team hartstochtelijk aan.  Scheidsrechter Bronkhorst gaat dit te ver. “Het publiek moedigt zijne favorieten aan op zoodanige wijze dat de scheidsrechter een oogenblik pauseert en het publiek een waarschuwing geeft wat uitstekend op het verdere goede verloop van den strijd heeft gewerkt”, schrijft De Telegraaf.
 
In de tweede helft voert Haarlem het aantal aanvallen op. Het is aan het verdedigingsduo Otten-Blankert te danken dat Quick stand houdt. Vooral Otten heeft een heldenrol. Wanneer hij na de wedstrijd als eerste de beker namens Quick aan het publiek toont, krijgt hij een staande ovatie.

Statistieken

HFC Haarlem – Quick 0-1 (0-1). Welcker 0-1.
 
Quick: Ferzenaar, Otten, Blankert, Loos, Bosschart, Kollman, Welcker, Triebel, Richelle, Japikse, Tymstra.

Haarlem: Utermark, De Wolf, Serne, A. Haak, Healy, Veen, Philips, J. Haak, Bouwmeester, Bakker, Houtkooper.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen