Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

1910: Quick 2 prolongeert de beker

KNVB Media
KNVB Media
8 februari 2018, 9:00

De finale gaat in 1910 tussen Quick 2 en HVV. - Foto: KNVB Media

Op 16 mei 1910 staat de NVB Bekerfinale op het programma. Quick 2, een jaar eerder ook al de winnaar van het bekertoernooi, neemt het in de eindstrijd op tegen stadsgenoot HVV. Wint Quick, dan schrijft het geschiedenis. Nog niet eerder lukte het een ploeg twee keer achter elkaar de beker te winnen.

Vanaf minuut één is Quick 2 de bovenliggende ploeg. Kansen zijn er ook direct, maar de voorwaartsen van de ploeg laten meerdere kansen onbenut. “Quick bestookt direct het H.V.V.-doel, maar door lang talmen van de voorhoede gaan verschillende kansen verloren”, zo ziet De Telegraaf.

Quick op voorsprong

Na een kwartier komt Quick toch op een 1-0 voorsprong. Loos passeert de doelman van HVV en brengt zijn team aan de leiding. Vlak na de rust valt de 2-0. “Dadelijk na de rust zit Quick weer op het H.V.V. doel en weet Richelle voor de tweede maal te doelpunten.” HVV geeft niet op en knokt voor wat het waard is.

Veel mag het niet baten. Het is het tweede elftal van Quick dat nog twee keer dicht bij een doelpunt is. Eerst ziet de scheidsrechter niet dat de bal, na mistasten van HVV-doelman Chapelle, de lijn gepasseerd is en vervolgens maakt diezelfde doelman zijn fout goed door een strafschop te keren.

Geen verrassing

Veel maakt het allemaal niet meer uit. Quick is simpelweg te sterk voor HVV en wint verdiend de beker voor de tweede maal op rij. Verrassend is dat niet, getuige de berichtgeving in het Algemeen Handelsblad een dag later. “De Holdertbeker werd, zooals we verwachtten, door Quick II gewonnen.”

Statistieken

Quick 2 – HVV 2-0 (1-0). 15. Loos 1-0, 50. Richelle 2-0.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen