Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

1909: Quick 2 wint na saaie finale eerste Holdertbeker

KNVB Media
KNVB Media
7 februari 2018, 17:00

Quick II pakte de dubbel in 1909. - Foto: NVB Jaarboekje 1909/'10

In 1909 zijn eersteklassers nog altijd niet welkom in het bekertoernooi. Het tweede team van Quick haalt de finale en treft daarin VOC, dat een seizoen eerder nog met het reserveteam de eindstrijd haalde.

Op het terrein van DFC in Dordrecht worden de toeschouwers bepaald niet verwend. Het is VOC dat het meest in de aanval is, maar slechts zelden voor gevaar zorgt. De Haagsche Courant heeft geen goed woord over voor het spel van de Rotterdammers. “VOC speelt hartverheffend slecht; samenspelen uit den treure en niet schieten. De verdediging van Quick is vlug, zit op den bal en hindert enorm. De eerste helft verloopt in een doelloos gedwarrel op de Quick-helft.”

Niveau

Pas in de tweede helft neemt het reserveteam van Quick het heft in handen en dat komt het niveau van de wedstrijd ten goede. De Hagenaars nemen zelfs de leiding nadat Goedhart met een enorm hard schot doel treft: 1-0.
 
VOC zet daarna een tandje bij, maar blijft zich vastlopen op de hechte Haagse defensie. Wanneer Schaaf vervolgens na een snelle uitbraak de 2-0 aantekent is de strijd gestreden. Het successeizoen voor Quick 2 is compleet: kampioen in de reserve tweede klasse en winnaar van de Holdertbeker.

Statistieken

Quick 2 – VOC 2-0 (0-0).  Goedhart 1-0, Schaaf 2-0.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen