Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

1905: VOC pakt eerste Beker na eentonige finale

KNVB Media
KNVB Media
6 februari 2018, 16:00

De finale gaat in 1905 tussen VOC en HBS 2. - Foto: KNVB Media

Op 30 april 1905 speelde het Nederlands elftal zijn eerste interland (4-1 winst op België). Op dezelfde dag vond op het terrein van HVV in Den Haag de bekerfinale plaats tussen VOC en het tweede elftal van HBS.

De interland is niet van invloed op de eindstrijd. De eersteklassers geven de voorkeur aan de competitie en spelen daardoor slechts een bijrol in het bekertoernooi. Hierdoor kunnen tweedeklassers VOC en HBS 2 de eindstrijd halen. Beide ploegen hebben geen internationals in de gelederen.
 
Spannend is de finale niet. Daarvoor is het krachtsverschil te groot. VOC kiest voor de aanval en dwingt de reserves van HBS voortdurend om te verdedigen. De Hagenaars houden niet lang stand. Jirris en Van Duijn (uit een corner) zorgen voor een 2-0 score bij de rust.

Kansen op aansluitingstreffer

In de tweede helft lukt het HBS steeds meer om onder de druk uit te voetballen. De ploeg krijgt zelfs kansen op de aansluitingstreffer, maar slaagt er niet in om het net te vinden. Een strafschop voor VOC zorgt uiteindelijk voor de beslissing. H. Breuning schiet raak vanaf elf meter: 3-0.
 
Ondanks de nog magere status van de Beker viert VOC feest op het terrein van HVV. Ook in Rotterdam wordt de winst van de Holdert Beker gevierd als een kampioenschap.

Statistieken

HVV – HBS 2 3-0 (2-0). Jirris 1-0, Van Duijn 2-0, H. Breuning (pen.) 3-0.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen