Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

1903: HVV vernedert HBS in Haagse derby

KNVB Media
KNVB Media
6 februari 2018, 12:00

HVV pakte de dubbel in 1903. - Foto: NVB Voetbalalmanak

De vijfde finale om de Holdertbeker is een prachtig affiche. Heel Den Haag loopt uit voor de stadsderby tussen de grote clubs HVV en HBS.

HVV maakt een prachtig seizoen door. De club is kampioen geworden in de regionale competitie en volop in de race voor de nationale titel (de ploeg zou de strijd later dat jaar ook winnen). Winst van de Holdertbeker kan het seizoen compleet maken.

Eigen doelpunt

Op eigen terrein rekent de ploeg met grote cijfers af met HBS. Daarbij wordt de ploeg in het zadel geholpen door Van den Berg die al vroeg in de wedstrijd onnodig de bal de verkeerde kant op schiet en daarbij zijn eigen doelman passeert. Even later is het zelfs 2-0 wanneer uitblinker John Heyning aan een rush begint en op fraaie wijze weet te scoren. HBS koestert echter nog hoop op een goed resultaat wanneer Van den Broek d’Obrenau de aansluitingstreffer maakt.
 
In de tweede helft breidt HVV de score eenvoudig uit via Lotsy, John Sol en Eetje Sol. HBS is qua veldspel zeker niet de mindere, maar waar HVV uiterst effectief met de kansen omgaat, verprutst HBS juist meerdere mogelijkheden. Tijdens de prijsuitreiking klinkt uit vele kelen het driewerf hoera. Ook wordt het ‘HVV gaat nooit verloren’ ingezet. Het eerste bekerfeest van HVV kan beginnen!

Statistieken

HVV – HBS 6-1 (2-1).  Van den Berg 1-0 (e.d.), Heyting 2-0, Van den Broek d'Obrenau 2-1, Lotsy 3-1, John Sol 4-1, Eetje Sol 5-1, Heyning 6-1.
 
HVV: Coops, Mundt, Hupkes, Kessler, J. Sol, Heyting, Sillevis, E. Sol, Lotsy, John, Heyning.
 
HBS: Koopman, Van der Krap, De Wit, Van den Berg, Kamperdijk, Van Lier, Soesman, Van den Broeck d’Obrenau, Bekker, Canneel, Gentis.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen