Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

1902: Haarlem jubelt: de beker is binnen

KNVB Media
KNVB Media
6 februari 2018, 10:00

Haarlem poseert met de Holdert Beker. - Foto: 25 jaar Roodbroek (Jubileumboek Haarlem)

Op 8 mei 1902 treedt bekerhouder HBS op het veld van HFC aan tegen Haarlem. Op het spel staat de NVB Beker. Weet HBS voor het tweede achtereenvolgende jaar het bekertoernooi op haar naam te schrijven of is het toch Haarlem dat er met de Holdertbeker vandoor gaat?

HBS begint sterk aan het duel en zet Haarlem met de rug tegen de muur. Het leidt al vlot in het duel tot een Haagse voorsprong, hoewel HBS daar wel de hulp van de doelman van Haarlem voor nodig heeft. “De Haarlemse doelverdediger Kerbert was van meening dat de bal achter zou gaan, en trachtte niet haar weg te werken, zij stuitte evenwel tegen de goalpaal en zat in het net”, schrijft het Algemeen Handelsblad.

Van de Berg scoort

Na de openingstreffer bijt Haarlem wat feller van zich af en komt het duel meer in evenwicht. Nog voor de pauze komen de Haarlemmers op gelijke hoogte als Penning en Van de Berg op het doel van HBS af stormen. “Nog tamelijk ver verwijderd van het vijandelijke doel schoot Penning reeds, en hoewel het schot goed en mooi gemikt was, zou het langs de palen zijn gegaan, v.d. Berg dit ziende stopte den bal en schoot dien onhoudbaar in het net.”

Hoewel HBS na de rust het initiatief pakt, is het Haarlem dat op voorsprong komt. “Haarlem zette goed op en Penning doelpuntte al spoedig door een mooie ren van Bos, die alles passeerende den bal vlak voor het Haagsche doel bracht, waarna hij haar voor zette, zoodat Penning haar in een punt om kon zetten, zoodat Haarlem met 2-1 leidde.”

Haarlems gejubel

“Was er bij het halen van het eerste doelpunt van Haarlem al groot gejuich geweest, nu was dit meer dan verdubbeld en reeds waren beide clubs weer aan het spelen toen het verstomde. De Haarlemsgezinden kregen goeden moed dat Haarlem den beker zou verdienen.”

Ondanks een aantal hachelijke momenten in het vervolg, weet Haarlem inderdaad de voorsprong over de streep te trekken. “Toen de heer Meyere tijd floot, ging er een gejubel op uit de menigte dat hooren en zien verging.”

Statistieken

Haarlem – HBS 2-1 (1-1). 0-1, Van de Berg 1-1, Penning 2-1.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen