Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

1900: Velocitas na de pauze langs Ajax Leiden

KNVB Media
KNVB Media
31 januari 2018, 14:00

Het elftal van Velocitas poseert met de Holdert Beker - Foto: KNVB Media

De finale van de tweede editie van de landelijke voetbalbeker, wordt op 1 april 1900 gespeeld tussen Velocitas Breda en Ajax Leiden. Het duel wordt gespeeld op het terrein van Sparta te Rotterdam.

Om klokslag 14.00 uur wordt er afgetrapt voor de tweede NVB Bekerfinale. Ajax gaat meteen op jacht naar een treffer, maar moet al snel terug. “Ajax moest heel gauw rechtsomkeert maken, om eigen terrein in staat van verdediging te stellen. En het zij gezegd, dit doen zij uistekend, Cramer als Ajax’ keeper, was bepaald uniek; een storm van bravo’s was meestal het bewijs dat hij een gevaarlijken bal mooi had weten weg te werken”, aldus De Telegraaf.

Mindere beurt De Groot

Een heel wat mindere beurt maakt Velocitas-doelman Paul de Groot bij de 1-0 van de Leidenaren. Hij denkt de bal gemakkelijk te houden, maar verkijkt zich daarop, waardoor Ajax op voorsprong komt. Hoewel Velocitas voor de pauze wel aandringt, de gelijkmaker verdient en daarvoor ook wel de kansen krijgt, valt die niet.

Na de pauze zet Velocitas Ajax met de rug tegen de muur. “Na de rust kregen wij van Velocitas een spel te zien, zoo mooi, zoo zeker, dat wij een oogenblik dachten een voornaam Engelsch 11-tal aan het werk te zien. De bal was niet van Ajax doel af; een, twee, drie goals volgen elkander systematisch op. En had Cramer niet getoond een keeper te zijn waarmede rekening dient te worden gehouden, wij zouden aan het doortellen hebben kunnen gaan.”

Van Wijk en Kaffer schitteren

Dat gebeurt niet, maar omdat Ajax in het geheel niet meer aan aanvallen toekomt, gaat de beker naar Velocitas. “Als eene bijzonderheid bij dezen wedstrijd moeten wij nog vermelden, dat Breda’s keeper, door het prachtige werk van zijn back, Gerth van Wijk, niet één bal na de rust heeft behoeven aan te raken. Vermelden wij nog het magnifieke spel van Kaffer aan Breda’s zijde, dan hebben wij allen helden in dezen wedstrijd de eer gegeven, hun toekomende.”

Statistieken

Velocitas (Breda) - Ajax (Leiden) 3-1 (0-1). 0-1, 1-1, 2-1, 3-1. 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen