Willem II en Feyenoord stap dichter bij finale

23 januari 2019, 22:45

Met twee doelpunten was Robin van Persie de gevierde man aan Rotterdamse zijde. - Foto: Soccrates Images

Willem II en Feyenoord hebben zich woensdag geplaatst voor de halve finale. De Tilburgers kwamen tot twee keer toe terug van een achterstand en wonnen met 2-3 van FC Twente; Feyenoord won in eigen huis met 4-1 van Fortuna Sittard.

De wedstrijd tussen FC Twente en Willem II ontbrandde in de tweede helft, toen Aitor in de 54e minuut een vrije trap binnen schoot. Een eigen doelpunt van Cristian Gonzalez zorgde ervoor dat het acht minuten later weer gelijk was, maar opnieuw was het Aitor die FC Twente op voorsprong schoot.

Met nog een kwartier te gaan en een 2-1 achterstand leek het een hels karwei te worden voor de Tilburgers, maar via Pavlidis en Kristinsson werd het nog in de reguliere speeltijd beslecht: 2-3. Daardoor plaatst Willem II zich voor het tweede jaar op rij voor de laatste vier van het bekertoernooi.

Renato Tapia keerde met Willem II terug bij zijn oude club, FC Twente. - Foto: Soccrates Images

Feyenoord

Feyenoord en Fortuna Sittard kenden afgelopen weekend beiden een bijzonder moeizame hervatting van de Eredivisie. De Rotterdammers verloren immers met 3-1 van PEC Zwolle, de Limburgers verloren bij De Graafschap met 5-1. Toch begon Fortuna Sittard alleraardigst aan het duel, maar twee kansen voor Novakovich en een schot van Stokkers zorgden niet voor een doelpunt.

Na een half uur spelen deed Feyenoord dat wel, en hoe. Robin van Persie volleerde de bal op fraaie wijze raak. Na rust kwam Fortuna echter terug; ditmaal was het wel raak voor Novakovich. Na driekwart wedstrijd kwam Feyenoord weer op voorsprong en opnieuw was het Robin van Persie. Ditmaal mocht hij aanleggen vanaf elf meter na een handsbal.

Feyenoord kreeg kansen om verder uit te lopen, maar het duurde tot de 82e minuut voordat de wedstrijd werd beslist. Sven van Beek kopte de 3-1 binnen. In blessuretijd werd het ook nog 4-1, toen Steven Berghuis een strafschop benutte.

Donderdag staat de laatste kwartfinale op het programma. In de Johan Cruijff ArenA nemen Ajax en sc Heerenveen het tegen elkaar op. Die wedstrijd begint om 20.45 uur en wordt live uitgezonden op het open kanaal van FOX en op FOX Sports.