Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

DFS stunt en bereikt hoofdtoernooi TOTO KNVB Beker

KNVB Media
KNVB Media
18 augustus 2018, 20:00

Zaterdag werden de eerste duels in de kwalificatierondes van de TOTO KNVB Beker gespeeld. - Foto: KNVB Media

sv DFS uit Opheusden gaat volgende week zaterdag in de kokers bij de loting voor de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. De hoofdklasser schakelde verrassend BVV Barendrecht uit in de tweede kwalificatieronde, door na verlenging met 2-1 te winnen.

BVV Barendrecht wist de afgelopen vijf seizoenen de laatste 64 van het bekertoernooi te bereiken en daar zag het zaterdag lange tijd opnieuw naar uit. Vlak na rust kwam de ploeg uit de Tweede Divisie op een 0-1 voorsprong, maar in blessuretijd maakte DFS alsnog gelijk. In de verlenging trok de ploeg uit de Betuwe aan het langste eind: 2-1.

Eerste kwalificatieronde

Zaterdag stonden veertien duels uit de eerste kwalificatieronde op het programma. Wedstrijden in de tweede kwalificatieronde, waarbij beide ploegen vrijgeloot waren voor de eerste kwalificatieronde, konden bovendien ook op zaterdag al plaatsvinden.

Bij de duels in de eerste kwalificatieronde vloeiden de doelpunten rijkelijk. Zo won DVS'33 uit Ermelo met 2-6 van Quick'20 en versloeg EVV in eigen huis Brielle met 7-0. Bij twee duels moest de ABBA-procedure bij penalties worden toegepast; Urk won op die manier van SDO en Achilles '29 nam de strafschoppen beter dan Zaanlandia.

De uitslagen van zaterdag 18 augustus in de eerste kwalificatieronde.

De uitslagen van zaterdag 18 augustus in de tweede kwalificatieronde.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen