Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Opzet KNVB Beker Vrouwen

In het TOTO KNVB Bekertoernooi voor vrouwen strijden in het seizoen 2020/'21 clubs uit de Topklasse, Hoofdklasse en Eerste Klasse en de Vrouwen Eredivisie om de zilveren dennenappel.

In de eerste, tweede en derde ronde en de tussenronde komen alleen de amateurclubs in actie. In de achtste finales stromen de clubs uit de Vrouwen Eredivisie in.

De eerste ronde wordt gespeeld in poulevorm. Een poule bestaat uit minimaal drie en maximaal vier teams, terwijl een halve competitie wordt afgewerkt. De nummers 1 en 2 uit elke poule plaatsen zich voor de tweede ronde van het bekertoernooi.

De 44 nummers 1 en 2 van de poules spelen voor 22 plaatsen in de derde ronde. Deze 22 clubs spelen zich voor 11 plaatsen in de tussenronde. In de tussenronde spelen zes teams voor drie plaatsen in de achtste finale. Vijf clubs worden vrijgeloot voor de achtste finale.

In de achtste finale stromen de acht clubs uit de Vrouwen Eredivisie in. Amateurclubs kunnen in deze ronde niet tegen elkaar loten. De in totaal zestien teams spelen voor een plek in de kwartfinales en verder.